Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Tender za DP "Mitros" proglašen neuspešnim

Aleksandar Vlahović

Beograd, 17. februar 2004. godine - Javni tender za prodaju DP "Mitros" iz Sremske Mitrovice na koji je pristigla samo jedna ponuda konzorcijuma preduzeća "Pro Bekom", "Krmivo Produkt" i "C Market" proglašen je neuspešnim, jer ovaj ponuđač nije u predviđenom roku dostavio Agenciji za privatizaciju traženu garanciju za učešće na javnom tenderu.

Ministar za privredu i privatizaciju Aleksandar Vlahović je na osnovu člana 21. Uredbe o prodaji kapitala i imovine javnim tenderom doneo rešenje o obrazovanju Komisije za pregovore sa ovim konzorcijumom, koji je za "Mitros" ponudio cenu od 3 evra, investicije u iznosu od 5,4 miliona evra u prvoj godini, prihvatio minimalne zahteve socijalnog programa i predloženi dodatni program za radnike koji napuste preduzeće i započnu sopstveni posao.

S obzirom na to da je postojanje važeće garancije za učešće na javnom tenderu neophodan uslov za pregovore, Agencija za privatizaciju je obavestila sve članove konzorcijuma da je potrebno produžiti Garanciju za dodatnih 90 dana, a kako oni to nisu učinili, tender je proglašen neuspešnim, saopštila je Agencija za privatizaciju.



Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu