Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Od turizma prošle godine suficit od 25 miliona dolara

Slobodan Milosavljević

Beograd, 17. februar 2004. godine - Ministar trgovine, turizma i usluga u Vladi Republike Srbije Slobodan Milosavljević izjavio je danas da je turistički promet prošle godine u Srbiji premašio 150 miliona dolara.

Milosavljević je na konferenciji za novinare, održanoj u Turističkoj organizaciji Srbije, saopštio da je, prema podacima za 11 meseci prošle godine, u Srbiji boravilo oko dva miliona turista i da je od njih naplaćeno oko 6,4 miliona noćenja. On je naveo da je u turizmu protekle godine ostvaren suficit vredan 25 miliona dolara.

Ministar je podsetio na to da je u proteklih nekoliko godina Vlada Republike Srbije izdvajala sredstva za podsticaj razvoja turizma i naveo da su do sada privatizovana 52 turistička preduzeća u Srbiji. On je dodao da je početkom ove godine privatizovan novosadski hotel "Park", i najavio da bi uskoro na tenderu vlasnike mogli da promene i beogradski hoteli "Metropol" i "Jugoslavija". Prema njegovim rečima, razmišlja se i o ideji da se bivša zgrada Centralnog komiteta SKJ adaptira u apartmanski hotel.

Predsednik Udruženja turističkih vodiča Srbije Predrad Đorđević najavio je da će ovo udruženje 21. februara, na Svetski dan turističkih vodiča, organizovati besplatno razgledanje Beograda, Niša i Topole, povodom obeležavanja 200-godišnjice Prvog srpskog ustanka i stvaranja moderne srpske države.


Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu