<< Nazad



 

 

Stojaković propustio priliku za het-trik

Predrag Stojaković (FOTO: nba.com)

Los Anđeles, SAD, 14. februara 2004. (Tanjug/Beta) - Reprezentativac Srbije i Crne Gore Predrag Stojaković propustio je priliku da treći put za redom pobedi u šutiranju "trojki" na "Ol star" vikendu pošto je, jutros u "Stejpls" centru u Los Anđelesu, u finalnoj seriji bio slabiji za dva poena od Vošona Lenarda iz Denvera (16:18).

Da je pogodio poslednju loptu, koja donosi dva poena, Stojaković bi se izjednačio sa Lenardom i tada bi odluka o pobedniku pala u dodatnoj seriji. Nažalost, naš as nije uspeo i prilika da uđe u istoriju ovog takmičenja kao treći košarkaš koji je tri puta uzastopno pobeđivao, otišla je u nepovrat.

Zaista šteta, pogotovo ako se ima u vidu da je Stojaković u prvoj seriji sakupio 21 poen, što je bio najbolji rezultat večeri! Zanimljivo je da je pobednik takmičenja Lenard u toj seriji bio tek treći sa 18 poena, odnosno za poen slabiji od Kajla Korvera iz Filadelfije.


Pobednik u "zakucavanju"
Fredi Džons (FOTO: AP)

Tako će legendarni Lari Bird (1986-88) i Krejg Hodžs (1990-92) čekati još neko vreme da im se pridruži igrač koji će, poput njih dvojice, ostvariti het-trik u šutiranju "trojki" na "Ol staru".

Za pobedu na ovom spektaklu Lenard je inkasirao 25.000 a Stojaković kao drugoplasirani 15.000 dolara.

Šampion u "zakucavanju" postao je Fredi Džons iz Indijane Pejsers, a pobedu nad dvostrukim šampionom Džejsonom Ričardsonom iz Golden Stejta donelo mu je spektakularno zakucavanje jednom rukom.

Žiri u kojem su, između ostalih, sedeli velikani najjače košarkaške lige sveta Karim Abdul Džabar i Irvin Medžik Džonson, Džonsu su dodelili 86, a Ričardsonu 78 poena.


Marko Jarić (FOTO: AP)
Ove godine predstavljeno je novo takmičenje - "Zvezde šutiraju" (Shooting Stars), u kome se ekipe sastavljene od vetarana, aktivnog igrača i aktivne igračice, takmiče u šutiranju sa raznih pozicija za što kraće vreme.

Pobednik tog takmičenja bila je ekipa LA Lejkersa, za koju su igrali veteran Irvin "Medžik" Džonson, Liza Lesli i Derek Fišer, koji su sa svih pozicija pogodili za 43,9 sekundi. Drugi je bio San Antonio u sastavu Emanuel Đinobili, Dženifer Ezi i Stiv Ker, koji su kvotu ispunili za 46 sekundi.

Tim LA Klipersa bio je treći, a za njega su nastupili reprezentativac SCG Marko Jarić, Niki Tizli i Teri Kamings, a sa svih pozicija su pogodili za 49,8 sekundi. Poslednji je bio tim Detroita, u kome su za 66 sekundi sa zadatih pozicija pogodili Čonsi Bilaps, Čeril Ford i Džon Seli.

U susretu "sofmora" i "rukija" uspešniji su bili igrači koji već drugu godinu nastupaju u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu - 142:118.

Glavne zvezde utakmice ipak su bili članovi ekipe debitanata Lebron Džejms i Karmelo Entoni. Prvi "pik" sa prošlogodišnjeg drafta Džejms postigao je 33 poena, a sa Entonijem je, među mnogim atraktivnim potezima, izveo četiri spektakularna "eli-up" zakucavanja, koja su bila najtraktivniji deo utakmice

Njihove godinu dana iskusnije kolege predvodili su Jao Ming i najkorisniji igrač (MVP) susreta Amar Stodemajer, koji je imao 36 poena i 11 skokova.

U utakmici oslobođenoj odbrane, prošlogodišnji MVP Stodemajer je mnogo puta neometan zakucavao. U pobedničkom timu istakli su se i Karlos Buzer i Ronald Maerj sa po 25 poena.

Plejmejker reprezentacije SCG Marko Jarić počeo je utakmicu za "sofmore" i igrao je 22 minuta, a za to vreme postigao je 12 poena (6/8 za dva, 0/2 tri), imao je i četiri skoka i asistenciju.

"Sofmori" su u prvom poluvremenu šutirali gotovo 71 odsto iz igre, čime su lako postigli prednost, koja je u pojedinim trenucima meča iznosila 30 poena.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu