Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Unapređeni odnosi SAD i Srbije u protekle tri godine

Zoran Živković

Beograd, 13. februar 2004. godine - Predsednik Vlade Republike Srbije Zoran Živković i pomoćnik zamenika državnog sekretara SAD za južnu i centralnu Evropu Keti Stivens ocenili su tokom današnjeg razgovora da su politički i ekonomski odnosi SAD i Srbije unapređeni u protekle tri godine, saopštila je Vlada Republike Srbije.

Keti Stivens je tom prilikom reforme koje je sprovela Vlada Republike Srbije u poslednje tri godine ocenila kao izuzetno uspešne. Ona je izrazila zabrinutost zbog krize institucija u Srbiji, i dodala da očekuje da će se u najskorije vreme formirati stabilna vlada, sačinjena od četiri demokratske liste, koja će nastaviti sprovođenje političkih i ekonomskih reformi.

Živković i Stivens saglasili su se da bi prioriteti buduće vlade morali da budu dalji razvoj demokratskih institucija, proces integracije Srbije i Crne Gore u zajednicu evropskih naroda, saradnja sa Haškim tribunalom, rešavanje problema Kosova i Metohije u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN i nastavak privatizacije i privlačenja novih investicija, dodaje se u saopštenju.


Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu