Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Usvojen Program revitalizacije zrenjaninske šećerane

Beograd, 12. februar 2004. godine - Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Program revitalizacije proizvodnje i stvaranja uslova za dalji razvoj a.d. fabrike šećera "Zrenjanin".

Programom je predviđeno da će potraživanja Republičke direkcije za robne rezerve u iznosu od 150 miliona dinara postati trajni ulog Republike Srbije u ovoj fabrici šećera. Vlada je kao deo mera za pokretanje proizvodnje u zrenjaninskoj šećerani preporučila Fondu za razvoj da ovoj fabrici odobri kredit u iznosu od 90 miliona dinara, a Ministarstvu za privredu i privatizaciju da je subvencioniše sa 20 miliona dinara. Takođe, Javnom preduzeću "Elektroprivreda Srbije" sugerisano je da potraživanja u iznosu od 122 miliona dinara koja ima prema ovoj šećerani reprogramira na period od pet godina, sa početkom vraćanja od 1. marta 2005. godine.

Vlada je danas usvojila i Nacionalni plan akcije za decu, koji definiše politiku zemlje prema deci do 2015. godine. Prioriteti u realizaciji ovog plana su smanjenje siromaštva dece, kvalitetno obrazovanje i bolje zdravlje, strategija zaštite prava dece ometene u razvoju i dece bez roditeljskog staranja, zaštita dece od zlostavljanja, zanemarivanja, iskorišćavanja i nasilja, kao i jacanje kapaciteta zemlje u rešavanju problema vezanih za decu.



Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu