<< Nazad



 

 

SCG u grupi sa Italijom, Hrvatskom i Belorusijom

Beograd, 11. februara 2004. (Beta) - Mlada fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore (igrači do 21 godine) igraće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj u grupi "A" sa Italijom, Hrvatskom i Belorusijom, odlučeno je danas žrebom u Frankfurtu.

U grupi "B" su domaćin turnira Nemačka, Švedska, Poljska i Portugalija.

Prve dve ekipe iz grupa igraće u polufinalu, a prve tri ekipe na šampionatu obezbediće učešće na Olimpijskim igrama u Atini.

Italija, četvorostruki prvak Evrope (za mlade reprezentacije), otvoriće turnir u Nemačkoj 27. maja utakmicom protiv Belorusije u Bohumu.

Evropsko prvenstvo biće odigrano u još tri grada - Oberhauzenu, Majncu i Majnhajmu.

Reprezentacija Srbije i Crne Gore prvu utakmicu igra 27. maja u Oberhauzenu protiv Hrvatske, dva dana kasnije u Bohumu će igrati protiv Italije, a 1. juna SCG igra protiv Belorusije u Oberhauzenu.

Raspored utakmica po grupama

27. maja: Italija - Belorusija (Bohum), SCG - Hrvatska (Oberhauzen)

28. maja: Nemačka - Švajcarska (Majnc), Švedska - Portugalija (Majnhajm)

29. maja: Belorusija - Hrvatska (Oberhauzen), Italija - SCG (Bohum)

30. maja: Nemačka - Švedska (Majnhajm), Švajcarska - Portugalija (Majnc)

1. juna: Italija - Hrvatska (Bohum), Belorusija - SCG (Oberhauzen)

2. juna: Nemačka - Portugalija (Majnc), Švajcarska - Švedska (Majnhajm)

Polufinale će biti odigrano 5. juna u Oberhauzenu i Bohumu. U Bohumu će 8. juna biti odigrano finale.

*****

Pižon: Nadam se polufinalu

Beograd, 11. februara 2004. (Beta) - Selektor mlade italijanske fudbalske reprezentacije (igrači do 21 godine) Klaudio Đentile (Claudio Gentile) izrazio je zadovoljstvo današnjim žrebom za završnicu Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

"Uvek je teško reći koje su ekipe teže, a koje lakše, ali, ipak, moram da priznam da nam je žreb bio naklonjen. Igraćemo sa ekipama iz istočne Evrope. To su dobre i čvrste reprezentacije, protiv kojih je uvek teško igrati. Već smo igrali protiv SCG u kvalifikacijama i imali smo problema sa tom selekcijom", rekao je Đentile posle žreba.

Selektor mlade reprezentacije SCG Vladimir Petrović - Pižon rekao je da je zadovoljan žrebom i da ima šanse da se selekcija plasira u polufinale i obezbedi učešće na Olimpijskim igrama ove godine u Atini.

"Timovi u grupi "A" igraju tehnički doteran fudbal i gaje prilično sličan stil igre. Italijani su favoriti, a mislim da Hrvatsku i Belorusiju možemo da pobedimo. Nadam se da možemo da dođemo do polufinala i obezbedimo plasman na Olimpijske igre", rekao je Petrović.

Reprezentacije SCG i Italije već su igrali u kvalifikacijama za EP. U Italiji je bilo 4:1 za domaćina, a SCG se revanširala u Novom Sadu kada je bilo 1:0.

"Znamo se. Biće vrlo interesantan meč. To što smo već igrali u kvalifikacijama može da bude plus i za jedne i za druge", rekao je Petrović agenciji Beta.

On je rekao da će selekcija SCG imati dodatni motiv u meču protiv Hrvatske.

Na pitanje da li su fudbaleri koji su igrali u kvalifikacijama oni koji će igrati i na završnom turniru u Nemačkoj, Petrović je odgovorio da je o tome jos rano govoriti.

"Igrači treba da se spremaju i od toga kako budu igrali i trudili se, zavisiće i poziv u nacionalni tim", rekao je Petrović.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu