Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Larson preneo podršku SAD-a reformama Vlade Srbije

Beograd, 11. februar 2004. godine - Predsednik Vlade Republike Srbije Zoran Živković i ministri Božidar Đelić, Aleksandar Vlahović i Goran Pitić razgovarali su danas u Beogradu sa podsekretarom za ekonomska pitanja i poljoprivredu u Stejt departmentu Alanom Larsonom i njegovim saradnicima.

Larson je tom prilikom preneo podršku američke administracije reformama koje sprovodi Vlada Srbije. Zabrinut zbog reafirmisanja političkih snaga iz vremena Slobodana Miloševića, podsekretar Larson izrazio je nadu da će u najskorije vreme biti formirana stabilna vlada, sačinjena od četiri demokratske liste, koja će nastaviti sprovođenje reformi i proces integracija naše zemlje u zajednicu evropskih država.

Tokom današnjih razgovora ocenjeno je da su odnosi Sjedinjenih Američkih Država i Republike Srbije unapređeni u protekle tri godine, čemu je znatno doprinelo uspostavljanje režima normalnih trgovinskih odnosa.

Tema razgovora bila je i saradnja naše države sa Haškim tribunalom, a učesnici su zaključili da je saradnja vlasti u Beogradu sa Tribunalom zadovoljavajuća. Delegacija Vlade Republike Srbije izrazila je zabrinutost zbog sve češćih uslovljavanja međunarodne zajednice.


Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu