Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Akcionari i UO Nacionalne štedionice odbili inicijative Vlade Srbije

Beograd, 10. februar 2004. godine - Predstavnici Vlade Republike Srbije predložili su na današnjem sastanku sa većinskim akcionarima Nacionalne štedionice pronalaženje rešenja za otvorena pitanja oko strukture kapitala ove finansijske institucije, ali su akcionari odbili taj predlog bez obrazloženja, dok je Upravni odbor Nacionalne štedionice odbio i inicijative predstavnika Vlade Srbije proistekle iz Zaključka Vlade od 29. januara 2004. godine

Posle sednice Upravnog odbora održana je Skupština akcionara Nacionalne štedionice na kojoj je Vuk Hamović potvrdio da stoji iza kompanije "Anglo European Marketing Ass. Ltd." sa britanskih Devičanskih ostrva, koja je vlasnik preduzeća "Mali kolektiv", jednog od akcionara Nacionalne štedionice. Hamović je pokrenuo inicijativu da se dva od tri predstavnika Vlade Republike Srbije i državnih banaka isključe iz Upravnog odbora Nacionalne štedionice, čime bi se ta institucija stavila pod potpuni uticaj off-šor firmi i njenih predstavnika u Srbiji. Ovim su potvrđene pretpostavke Vlade Srbije vezane za odnos vlasništva u Nacionalnoj štedionici i namere postojećih akcionara.

Vlada Republike Srbije saopštila je da će nastaviti da preduzima sve mere u cilju zaštite interesa poreskih obveznika i države.



Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu