Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Obeležen Dan policijskog školstva

(FOTO: Beta)

Beograd, 9. februar 2004. godine - Na centralnoj svečanosti povodom obeležavanja Dana policijskog školstva danas su dodeljene nagrade i druga priznanja najboljim studentima, učenicima, zaslužnim ustanovama i međunarodnim organizacijama i fondacijama koje su pomogle reformu policije u Srbiji.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Dušan Mihajlović je, podsećajući tom prilikom na to da je Arčibald Rajs 8. februara 1921. godine osnovao prvu policijsku školu u Srbiji, naglasio da je sadašnji reformisani program policijskog školstva oslobođen politizacije i militarizacije, kao i da je prilagođen međunarodnim standardima.

Najboljim studentima Policijske akademije i Više škole unutrašnjih poslova, kao i učeniku Srednje policijske škole uručeni su računari, a plaketa "Arčibald Rajs" dodeljena je Misiji OEBS-a u Srbiji i Crnoj Gori, Fondaciji "Hans Zajgel" i časopisu "Bezbednost".

U okviru svečanosti, otvorena je izložba radova učenika i studenata policijskih obrazovnih ustanova i prikazan film o policijskom školstvu.


Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu