<< Nazad



 

 

Zimonjić - Kjudineli 2:6, 7:6, 6:4

Nenad Zimonjić

Beograd, 8. februara 2004. (Tanjug/Beta) - Nenad Zimonjić, savezni kapiten teniske reprezentacije Srbije i Crne Gore, postigao je veliki uspeh osvojanjem prvog mesta na "Samsung open" Čelendžer turniru u Beogradu, čiji je nagradni fond 25.000 dolara.

On je danas u finalu pojedinačnog takmičenja savladao, posle velike borbe, Švajcarca Marka Kjudinelija sa 2:6, 7:6 (2), 6:4.

Zimonjić, 499. na ATP listi, dobio je meč protiv Kjudinelija, koji je 261. na ATP listi, za dva sata i tri minuta.

Kjudineli je dobio prvi set, pre svega, odličnim servisom i bekend udarcima za koje Zimonjić nije imao rešenje. Drugi set, odlučen je u taj breku koji je Zimonjić dobio 7-6, dok je treći dobio sa 6:4.

Zimonjić će dobiti 55 poena i nagradu od 3.575 dolara, a Švajcarac, kao finalista, 38 bodova i 2.105 dolara, navedeno je sajtu Samsung Open-a.

Podvig Zimonjića je utoliko veći što je on na ovom turniru učestvovao zahvaljujući "vajld-karti", koju je dobio od organizatoru.

Samo nekoliko dana pre starta na beogradskom turniru Nenad Zimonjić je osvojio prvo mesto na Međunarodnom prvenstvu Australije u Melburnu u igri mešovitih parova sa Ruskinjom Jelenom Bovinom kao partnerkom.

U finalu igre parova na beogradskom turniru danas su Slovak Sekač i Ukrajinac Terešćuk savladali domaći dubl Mađarovski-Tipsarević sa 6:3, 6:4.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu