Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Formirana radna tela novog parlamenta

Beograd, 6. februar 2004. godine - Skupština Srbije izabrala je danas članove 29 stalnih radnih tela i time završila konstitutivnu sednicu koja je počela 27. januara.

Poslanici novog saziva parlamenta usvojili su predloženu listu članova, napravljenu srazmerno broju poslanika koju poslaničke grupe imaju u parlamentu, jednoglasno, u celini i bez rasprave.

Za sekretara Skupštine Srbije danas je imenovan Marko Danilović, a Demokratska stranka Srbije formirala je i svoj poslanički klub, čiji je predsednik Dejan Mihajlov, a njegov zamenik Branislav Ristivojević.

Predsednik Skupštine Srbije zakazao je za ponedeljak i četvrtak vanredne sednice parlamenta, na kojima bi trebalo da bude izmenjen Poslovnik kako bi se omogućio izbor šestog potpredsednika parlamenta, kao i da se izmeni Zakon o izboru delegacije Skupštine Srbije u Skupštini Srbije i Crne Gore.

Skupština će nakon toga, na osnovu izveštaja Republičke izborne komisije i Administrativnog odbora, utvrditi nove mandate poslanicima koji budu zamenili one koji će podneti ostavku i nastaviti rad u parlamentu državne zajednice, prenosi agencija Tanjug.



Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu