Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Zbirka rešenja iz matematike u prodaji u martu

Beograd, 3. februar 2004. godine - Zbirka rešenja zadataka iz matematike za kvalifikacioni ispit za upis u srednje škole 2004. godine pojaviće se u prodaji u martu, kako je i najavljeno kalendarom Ministarstva prosvete i sporta u Vladi Republike Srbije, saopštio je Centar za evaluaciju, a prenosi agencija Tanjug.

Strateška odluka Ministarstva prosvete je da se zbirka rešenja pojavi mesec dana do dva kasnije nego zbirka zadataka, kako bi đaci učili sa razumevanjem i ozbiljnije se pripremili za kvalifikacioni ispit. Na kraju zbirke zadataka iz matematike nalaze se samo krajnja rešenja svih zadataka, što detetu daje mogućnost da se samostalno pozabavi svakim problemom i proveri tačnost dobijenog rezutata, čime će se izbeći eventualno učenje rešenja napamet.

Centar za evaluaciju podseća na to da je prošle godine zbirka rešenja izašla u maju, a da će se ove godine u prodaji pojaviti dva meseca ranije. Inače, zbirka je završena i pripremljena za štampu.

Sve sugestije i komentare korisnici zbirki mogu da pošalju na adresu Fabrisova 10, 11000 Beograd, ili na email zb.matematika@sezampro.yu i zb.jezik@sezampro.yu.



Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu