<< Nazad



 

 

Podvig Nenada Zimonjića u Melburnu

Nenad Zimonjić i Jelena Bovina sa trofejem (FOTO: AP)

Melburn, AUSTRALIJA, 1. februara (Tanjug) - Selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore Nenad Zimonjić i Ruskinja Jelena Bovina osvojili su prvi ovogodišnji "Gren slem" turnir u igri mešovitih parova, pošto su jutros, u finalu Otvorenog prvenstva Australije u tenisu savladali Amerikanku Martinu Navratilovu i Indijca Leandera Paesa sa 6-1, 7-6(7-3).

Podvig Zimonjića i Bovine je utoliko veći ako se ima u vidu da su prvi put igrali zajedno, a da su za protivnike imali "miks" koji je u Melburnu branio titulu.

Fantastičnom igrom, posebno u prvom setu koji su rešili u svoju korist za samo 23 minuta, Zimonjić i Bovina su posle sat i devet minuta osvojili i svoj prvi "Gren slem" turnir sprečivši, pritom, Navratilovu da dođe do svog desetog trofeja u "miksu" na najvećim teniskim smotrama.

Svojevremeno najboljoj teniserki sveta, koja je u bogatoj karijeri osvojila 167 titula u pojedinačnoj konkurenciji, od čega je čak 58 puta bila najbolja na "Gren slem" turnirima, pride 173 trofeja u dublu, jutrošnji poraz nije lako pao. Iako je uoči dolaska u Melburn izjavljivala da je to njen poslednji turnir, i da želi da se posveti komentatorskom poslu, izgleda da je promenila odluku:

"Ne, ja nisam rekla zbogom tenisu. Rekla sam zbogom igranju tenisa u Australiji. Mislim da će se definitivno povući krajem godine", rekla je Navratilova ističući da su preostala još tri "Gren slem" turnira na kojima bi, eventualno, mogla da učestvuje.

Za razliku od Navratilove 20-godišnja Bovina sijala je od zadovoljstva. Naglašavajući da je fantastičan osećaj pobediti na jednom ovakom turniru, ruska teniserka je dodala:

"Zimonjić i ja smo prvi put igrali zajedno. Mislim da smo to radili veoma dobro".

Ni 27-godišnji Beograđanin nije krio iznenađenje ishodom, pogotovo što je do partnerstva došlo skoro slučajno, i to tek uoči turnira:

"Želeo bih da se zahvalim momcima koji su mi predložili sjajnu partnerku", istakao je selektor naše teniske reprezentacije, koji je u dosadašnjoj karijeri osvojio sedam titula u dublu, od kojih je poslednja, bez sumnje, najvrednija.

Zanimljivo je da je naš as prošle godine igrao u paru sa jutrošnjim protivnikom Leanderom Paesom i tada su njih dvojica trijumfovali u Delrej Biču.

Ranije vesti
30. januar: Nenad Zimonjić u finalu "miksa" na Otvorenom prvenstvu Australije



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu