Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Članovi porodica nestalih kosovskih Srba razgovarali sa Florom Brovinom

Flora Brovina i Simo Spasić

Priština, 29. januar 2004. godine - Članovi Udruženja porodica otetih i nestalih Srba sa Kosova i Metohije zatražili su od predstavnika Komisije za nestala lica Skupštine Kosova da se više angažuju na rasvetljavanju sudbine nestalih kosovskih Srba.

Predsednik Komisije Flora Brovina objasnila je članovima ovog udruženja da se to skupštinsko telo angažuje i u rasvetljavanju sudbine nestalih tokom sukoba na Kosovu 1999. godine, i podsetila na to da su posle rata za bezbednost građana u pokrajini odgovornost preuzeli KFOR i UNMIK.

Ona je rekla da Komisija ulaže napore za rasvetljavanje sudbine svih nestalih osoba bez obzira na versku i etničku pripadnost, i dodala da je spremna da pomogne i u humanitarnom aspektu, rasvetljavanju načina kidnapovanja i mogućnosti otkrivanja zločinaca, ali da Komisija nema nadležnost da donese bilo kakvu odluku.

Brovina je prenela porodicama nestalih kosovskih Srba da u dosadašnjim kontaktima sa KFOR-om nije pronađeno bilo kakvo sumnjivo mesto na kome se drže zatočeni ljudi.

Koordinator Udruženja otetih i nestalih kosovskih Srba Simo Spasić rekao je da Komisija Skupštine Kosova treba da učini više na pronalazenju i rasvetljavanju sudbine kidnapovanih Srba u pokrajini, naročito u periodu posle dolaska međunarodnih snaga juna 1999. godine.



Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu