Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Premijer Živković sa fudbalerima o donaciji za Hram sv. Save

S leva: Predrag Mijatović, Savo Milošević i Zoran Živković

Beograd, 26. januar 2004. godine - Predsednik Vlade Republike Srbije Zoran Živković primio je danas u Vladi Srbije fudbalere Srbije i Crne Gore Predraga Mijatovića, Savu Miloševića, Dejana Stankovića, Slavišu Jokanovića i Jovana Stankovića koji su prikupili donacije za završetak izgradnje Hrama sv. Save.

Premijer Živković zahvalio se tom prilikom fudbalerima u ime Društva za izgradnju Hrama sv. Save za veliki doprinos i gest kojim su se odužili svom narodu i Srbiji. On je naveo da će svako od fudbalera koji je dao prilog biti upisan u knjigu ktitora-zadužbinara Hrama sv. Save i ovom prilikom podelio im prigodne plakete.

Prema rečima naših fudbalskih asova sredstva je prikupilo trideset fudbalera iz Srbije i Crne Gore na donatorskoj večeri koja je održana u Madridu 12. januara. Najmanji pojedinačni iznos iznosio je oko10 hiljada evra, a sredstva će biti predata Patrijaršiji Srpske pravoslavne crkve.

Susretu sa fudbalerima prisustvovali su i ministar vera Vojislav Milovanović i ministar prosvete i sporta Gašo Knežević.


Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu