<< Nazad



 

 

Srbija i Crna Gora - Francuska 20:23

Kopar, SLOVENIJA, 23. januara 2004. (Tanjug) - Nacionalna selekcija Srbije i Crne Gore je u drugom kolu D grupe 6. evropskog prvenstva za rukometaše večeras u Kopru poražena od reprezentacije Francuske sa 23:20 (13:7).

Pred oko 3.000 gledalaca u dvorani "Bonofika", meč su sudili Slovaci Rančik i Beno.

SRBIJA I CRNA GORA: Šijan, Đurković, Ćuruvija 3 (2), Kokir, Ma. Krivokapić 2, Mi. Krivokapić, Đukanović, Maksić 4 (3), Lapčević 1, Petrić 1, Milosavljević 2 (1), Anđelković 3, Nikolić 4.

FRANCUSKA: Plokin, Fernandez 2, Dinar, Burde 2, G. Žil 4, B.Žil, Anketil 6, Golić, Žiro 1, Karabatić 4, Kemp 2, Omejer, Abati 2, Kazal.

Sedmerci: Srbija i Crna gora 7 (6) Francuska 1 (0).

Isključenja: Srbija i Crna Gora 10, Francuska 8 minuta.

Najbolji rukometaši Srbije i Crne Gore večeras nisu uspeli da protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje zlatne medalje na takmičenju Starog kontinenta, ekipe Francuske, ponove sjajnu igru iz startnog meča sa Nemačkom.

Po nova dva boda u predtakmičenju, poučeni lošim iskustvom iz većeg dela jučerašnjeg meča protiv Poljske, francuski tim krenuo je silovito od starta. "Plavi" su večeras igrali srčano, baš kao što su obećavali pred polazak u Sloveniju, ali to nije bilo dovoljno da se izbori povoljan rezultat protiv "galskih petlova".

Francuzi su gradili razliku iz kontre i polukontre, kažnjavajući greške našeg tima. Neefikasan napad "plavih" učinio je da francuski tim na odmor ode sa čak 6 golova viška.

U nastavku meča, "plavi" nisu uspeli da poprave utisak. Selektor našeg tima Veselin Vujović je pokušavao izmenima da unese pobednički duh i svežinu, kako su na momente delovali obezglavljenu ekipu Srbije i Crne Gore. Međutim, njegovim izabranicima večeras je malo toga polazilo za rukom da realizuju, sem u završnici meča, kada je već bilo kasno da se šteta popravi. Konačan rezultat predstavlja i realan odnos snaga na terenu. Dominantnim "trikolorima" zasluženo su pripala nova dva boda i trenutno vođstvo u D grupi.

Za najboljeg u reprezentaciji Srbije i Crne Gore proglašen je Branko Kokir, a među pobednicima titula je pripala Nikoli Karabatiću, poreklom Srbinu iz Niša.

Ranije vesti

22. januar: Srbija i Crna Gora - Nemačka 28:26


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu