<< Nazad



 

 

Zvezda - Vareze 85:76

Beograd, 20. januara 2004. (Beta) - Košarkaši Refleksa i Crvene zvezde ostvarili su pobede, dok su novobeogradski Atlas i podgorička Budućnost poraženi u večerašnjim utakmicama 9. kola Uleb kupa.

U Grupi D, Refleks, koji je ranije obezbedio plasman u osminu finala ovog evropskog takmičenja, odlično je odigrao u Bolonji i savladao domaći Virtus sa 78:69.

Najefikasniji igrač meča bio je Branko Jorović sa 19 poena, a zapaženu partiju u timu iz Železnika pružio je i Mile Ilić sa 15. U italijanskoj ekipi David Brkić je postigao 16, a Andrea Nikolai 14 poena.

Crvena zvezda je savladala u Beogradu italijanski Vareze sa 85:76, u devetom kolu grupe C ULEB kupa, i tom pobedom crveno-beli značajno su uvećali šanse za prolazak u naredni krug tog evropskog takmičenja.

Za prolaz među 16 ekipa u Uleb kupu "crveno-belima" je potreban trijumf na gostovanju letonskom Ventspilsu, u poslednjem kolu, narednog utorka.

Budućnost je u Le Manu poražena od istoimene francuske ekipe sa 67:78, u meču 9. kola Grupe E, i tim porazom Podgoričani su su izgubili sve šanse za plasman u drugi krug Uleb kupa.

Najefikasniji u podgoričkom timu bili su Entoni Stenli sa 18 poena i Mladen Šekularac koji je postigao 15. U ekipi Le Mana Holis Prajs je imao 23, a Rašon Tarner 14 poena.

Lider Grupe E je španski Estudijantes sa osam pobeda, uz samo jedan poraza. Slede ekipe grčkog Makedonikosa i Le Mana koje imaju skor 5-4, i koje se sastaju u poslednjem kolu, dok podgorička Budućnost ima pobedu manje, a poraž više.

U Grupi B Atlas, koji je još ranije izgubio sve šanse za plasman u drugu fazu Uleb kupa, poražen je u Zadru od istoimene ekipe sa 82:75.

Zadrani su imali čak šest igrača sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio Kanađanin Majkl Miks koji je postigao 16 poena. U ekipi Atlasa Mladen Pantić je postigao 27 poena, uz njega raspoložen za igru bio je još samo Dragan Aleksić sa 17.

*****

Zvezda - Vareze 85:76

Beograd, 20. januara 2004. (Beta) - Košarkaši "Crvene zvezde" savladali su večeras u Beogradu italijanski "Vareze" sa 85:76 (22:15, 19:21, 21:19, 23:21), u devetom kolu grupe C ULEB kupa.

Tom pobedom crveno-beli značajno su uvećali šanse za prolazak u naredni krug tog evropskog takmičenja, zašta im je potreban trijumf na gostovanju letonskom Ventspilsu, u poslednjem kolu, narednog utorka.

Zvezda je večeras pružila jednu od boljih partija u sezoni - čvrsto, agresivno i požrtvovano u odbrani i raznovrsno u napadu. Beograđani su sve vreme bili u vođstvu i na kraju potpuno zasluženo stigli do pete pobede u Uleb kupu.

Najefikasniji u Zvezdi, ujedno i na meču, bio je kapiten Igor Rakočević sa 31 poenom. Aleksandar Đurić je postigao 13, a Goran Jeretin meč je završio sa 11 poena.

U ekipi Varezea najviše poena - 23, postigao je Amerikanac Tajron Nesbi, dok je njegov zemljak Džeri Mekaluf imao 13.

"Crveno-beli" su ušli u meč vrlo sigurno i posle prvog perioda semafor je pokazivao 22:15, da bi u 18. minutu Rakočević polaganjem doneo Zvezdi velikih 15 poena viška (41:26) - najveću prednost na susretu.

Goran Jeretin potom "krade" loptu, ali promašuje zakucavanje i sve kreće nizbrdo. U poslednih minut i po prvog poluvremena Vareze pravi seriju 10:0 i odlazi na poluvreme sa podnošljivim zaostatkom od pet poena (41:36).

Drugo poluvreme počelo je dobro po Zvezdu. Bekovi Varezea brzopleto su završili nekoliko napada, a Čedomir Vitkovac (koš uz faul) i Rakočević (dva koša) donose "crveno-belima" plus 10 (50:40), da bi u 27. minutu posle trojke Jeretina Zvezda vodila sa 57:43.

Sredinom treće četvrtine, posle perioda dobre igre, Vareze prilazi na četiri poena zaostatka (57:53), a seriju Italijana, od 10:0, prekida Milan Dozet sjajnim zakucavanjem.

Početkom poslednjeg perioda Zvezda košem Đurića i trojkom Rakočevića vraća prednost iznad deset poena, a na 71:58 povisio je Jeretin novom trojkom u 34. minutu.

U naredna četiri minuta, pre svega zahvaljujući raspoloženom Nesbiju, Vareze pravi seriju 10:2 i smanjuje zaostatak na svega pet poena (73:68)

Dva minuta pre kraja susreta seriju Italijana prekida Rakočevic sa četiri uzastopna poena. Nesbi pogađa sa druge strane, ali već u sledećem napadu, minut i po pre kraja, Vitkovac trojkom iz "ćoška" rešava pitanje pobednika (80:71).

Trener Zvezde Zmago Sagadin, posle meča, izjavio je da njegov tim sada u svojim rukama drži sudbinu u Uleb kupu.

"Nismo imali alternativu, jer nam je pobeda bila neophodna. Nismo odigrali odlično, ali smo odigrali dovoljno dobro za trijumf", rekao je Sagadin novinarima.

On je dodao da su njegovi igrači propustili priliku da "razbiju" protivnika.

"Imali smo dosta grešaka (19), jer smo brzopleto završavali neke napade, kada smo imali veliku prednost. Umesto da ih 'razbijemo' u prvom poluvremenu, mi smo ih vratili u utakmicu. Ipak, sve i dalje držimo u svojim rukama. Idemo u Letoniju da nadoknadimo propušteno iz prvog meča u Beogradu", istakao je trener Zvezde.

Posle meča trener Varezea Đulio Kadeo čestitao je Beograđanima na zasluženom trijumfu.

"Teško je bilo očekivati pobedu u situaciji kada neki moji igrači nisu bili dovoljno spremni. To ne umanjuje pobedu Crvene zvezde koja ima mlad, ali odličan tim", kratko je rekao Kadeo.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu