<< Nazad



 

 

Poznati putnici za Sloveniju

Beograd, 18. januara (Tanjug) - Selektor rukometne reprezentacije Srbije i Crne Gore Veselin Vujović saopštio je danas sastav našeg nacionalnog tima, koji će od 22. januara do 1. februara učestvovati na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Prema Vujovićevoj odluci, put Slovenije krenuće sledećih 16 igrača:

Golmani: Dejan Perić, Dane Šijan.

Leva krila: Vladan Matić, Marko Ćuruvija.

Desna krila: Žikica Milosavljević, Nenad Maksić.

Pivoti: Ratko Nikolić, Ratko Đurković

Bekovi: Ivan Lapčević, Marko Krivokapić, Nikola Eklemović, Goran Đukanović, Branko Kokir, Danijel Anđelković, Milovan Krivokapić i Vladimir Petrić.

Sa šireg spiska izostali su Dragan Sudžum i Blažo Lisičić, kao i dvojica povređenih, golman Arpad Šterbik i pivotmen Vladimir Matović.

"U ovom trenutku ovo je najjači sastav za koji verujem da može da se nosi sa svim ekipama na šampionatu. Veliki hendikep je izostanak povređenih Dragana Škrbića i golmana Arpada Šterbika iz ovog podmlađenog tima, na kojem, prema mojoj oceni, leži budućnost nacionalnog rukometa", rekao je Vujović na konferenciji za novinare.

Nemci u Sloveniji bez Krečmara

Berlin, NEMAČKA, 18. januara (Tanjug) - Na ovogodišnjem prvenstvu Evrope u rukometu za muške ekipe, koje će se održati od 22. januara do 1. februara u Sloveniji, reprezentacija Nemačke nastupiće bez svog najboljeg igrača Štefana Krečmara, saopšeno je večeras u Berlinu.

Krečmar, koji je početkom ovog meseca bio podvrgnut operaciji prepona, nije još sposoban za igru, rekao je tim povodom lekar Rukometnog saveza Nemačke (DHB) dr Bertold Halmajier.

Prvi protivnik našem nacionalnom timu na kontinentalnom šampionatu, u grupi "D", biće Nemačka. Ta utakmica u Kopru igra se 22. januara. Dan kasnije rival "plavima" biće Francuska, a 25. januara, u poslednjoj utakmici predtakmičenja protivnik reprezentaciji Srbije i Crne Gore biće Poljska.

O protivnicima u prvoj fazi takmičenja strateg "plavih" kaže:

"Naša grupa je izuzetno teška i svi protivnici su za respekt. To, međutim, ne znači da ih se treba plašiti. Naprotiv, biće to dodatna motivacija da pružimo maksimum i ako je moguće u drugu fazu takmičenja uđemo sa bar dva boda", dodao je selektor "plavih".

Vujovićev optimizam zasniva se na dobrim rezultatima, postignutim na turniru u Čehovu. On je podsetio da smo u finalnom meču tesno izgubili od Francuske, koja važi za jednog od glavnih favorita na šampionatu u Sloveniji.

"U pripremnoj fazi smo realizovali sve planirano, osim ako izuzmemo probleme vezane za povrede navedenih igrača. Ali, koga nema bez njega se mora. Objektivnu sliku o našem kvalitetu stećićemo tek na samom šampionatu. Medalju ne mogu da obećam, ali mogu maksimalno zalaganje svakog pojedinca u timu", rekao je Vujović i pozvao sve poklonike rukometa u našoj zemlji da rade na afirmaciji i za dobrobit jednog od naših najtrofejnijih sportova.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu