<< Nazad



 

 

Jelena Dokić propušta Melburn

(FOTO: AFP)

Melburn, AUSTRALIJA, 14. januara 2004. (Beta-Rojters) - Teniserka Srbije i Crne Gore (SCG) Jelena Dokić potvrdila je danas da neće igrati na Otvorenom prvenstvu Australije, koje počinje iduće nedelje.

Dokić, koja je nekada igrala za Australiju u Kupu federacija i na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, a sada nastupa za Srbiju i Crne Goru, objasnila je da neće doputovati u Melburn, jer nije dovoljno spremna.

"Zaista sam se radovala što ću igrati tamo posle tri godine", navela je u saopštenju teniserka iz SCG, koje je poslala organizatorima turnira.

Tako se Jelena Dokić pridružila "velikim imenima", teniserki koje će propustiti prvi "gren slem" turnir u sezoni. Pre nje odustale su Amerikanke Serena Vilijams, Dženifer Kaprijati i Monika Seleš, kao i Belgijanka Kim Klajsters koja ima problema sa povredom.

Dokić (20) je poslednji put igrala na Otvorenom prvenstvu Australije 2001. godine, kada je završila takmičenje u prvom kolu, pošto je izgubila od Amerikanke Lindzi Devenport.

Otac Jelene Dokić je tada optužio organizatore da su namerno eliminisali njegovu ćerku sa turnira i kasnije te godine cela porodica je napustila Australiju i doselila se u Beograd.

Ova teniserka sada trenira u Barseloni sa bivšom šampionkom Otvorenog prvenstva Francuske Arančom Sančez Vikario.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu