<< Nazad



 

 

Refleks - Huventud 77:73

Beograd, 13. januara 2004. (Beta) - Košarkaši beogradskog Refleksa pobedili su večeras u osmom kolu ULEB kupa španski Huventud sa 77:73 (17:23, 16:15, 22:15, 22:20), i tako se učvrstili na prvom mestu grupe D.

Najefikasniji u pobedničkom timu, koji je igrao bez povređenog kapitena Ognjena Aškrabića, bio je Frend Kimani sa 22 poena, dok je Ivan Zoroski imao 15 poena.

Karles Marko imao je 18 poena za Huventud, a Džejmi Arnold 17.

Refleks je i dalje neporažen na domaćem terenu ove sezone, a sada ima sedam pobeda i poraz, koji je pretrpeo upravo od večerašnjeg rivala. Huventud ima po četiri pobede i poraza.

Gosti iz Španije dobro su počeli utakmicu i rano stekli vođstvo, dok je Refleks imao mnogo problema u napadu. Obe ekipe igrale su jake odbrane, sa malim brojem poena.

Huventud je vodio tokom većeg dela meča, a Refleks je posle duže vrremena poveo tek dva i po minuta pre kraja treće četvrtine - 55:53.

Domaći tim povećao je prednost početkom poslednje četvrtine, ali nije uspeo mirno da privede meč kraju zbog mnogo grešaka u napadu. Popularni "panteri" nisu uspevali da pogode koš i kada su imali čak pet pokušaja u jednom napadu.

Na sreću domaćih navijača, Huventud je takođe grešio, ali nije na kraju uspeo da iskoristi dve velike greške igrača Refleksa.

Prvo je Vanja Plisnić 24 sekunde pre kraja pokušao da doda loptu preko skoro celog terena, ali je prejako bacio i ona je otišla u aut.

Huventud je to iskoristio i uspeo da dođe na dva poena manjka - 75:71. Samo sedam sekundi pre kraja, domaći košarkaši nisu uspeli da prenesu loptu na protivničku polovinu terena, a loptu je izgubio Saša Stefanović.

Džejmi Arnold, međutim, nije iskoristio "zicer" i promašio je polaganje, a loptu su osvojili domaći igrači. Tada je fauliran Branko Jorović, koji je iskoristio oba penala za konačnih 77:73.

Trener Refleksa Vlade Đurović rekao je posle utakmice da je prezadovoljan pobedom.

"Rekao sam igračima pre utakmice da niko ove sezone ne sme dva puta da nas dobije. Odigrali smo dobro u odbrani, gde smo i dalje najbolji u ULEB Kupu i Jadranskoj ligi, ali problem je i dalje u ofanzivnom delu igre", izjavio je Đurović novinarima.

Trener Refleksa je rekao da će za utakmicu protiv Virtusa verovatno u tim ubaciti omladince da bi odmorio prvotimce.

Šef stručnog štaba Huventuda Garsija Reneses Aito ocenio je da je njegov tim pao u drugom poluvremenu i da je tada izgubio meč.

"Jednostavno, nismo imali rešenja za njihovu odbranu. Loša serija u ULEB kupu nam je krenula kada smo izgubili kod kuće na početku, tako da sada naša sudbina ne zavisi samo od nas", rekao je on.

*****

Alikante - Crvena zvezda 78:81

Alikante, ŠPANIJA, 13. januara 2004. (Beta) - Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u gostima Alikante sa 81:78 (18:21, 21:11, 27:19, 15:27), u osmom kolu takmičenja u grupi C ULEB kupa.

Najefikasniji u timu "crveno-belih" bili su Luka Bogdanović sa 17 poena, Milan Dozet i Igor Rakočević sa po 16 poena. U poraženoj ekipi Hektor Garsija postigao je 21 poen.

Zvezda je odlično igrala u prve tri četvrtine, imala konstantnu prednost, koja je sredinom treće deonice iznosila 14 poena (66:52). Tada je izgledalo da će imati lak posao i doći do ubedljivog trijumfa.

Neobjašnjiv pad, međutim, dogodio se u poslednjoj četvrtini kada je trener Alikantea Torez Proha postavio odbranu na koju Zvezdini igrači nisu imali rešenje. "Crveno-beli" nisu iskoristili čak osam napada, što je domaćim igračima pružilo priliku koju nisu propustili. Garsija je sa četiri vezane trojke preokrenuo rezultat na 68:66, tako da je finiš doneo mnogo neizveznosti.

Zahvaljujući boljoj kocentraciji prilikom izvođenja slobodnih bacanja Zvezda je, ipak, savladala Alikante.

Ovom četvrtom pobedom, "crveno-beli" su značajno povećali šanse da se plasiraju u narednu rundu takmičenja.

*****

Budućnost - Makedonikus 85:74

Podgorica, 13. januar 2004. (Beta) - Košarkaši Budućnosti savladali su večeras grčku ekipu Makedonikos sa 85:74 (24:22, 19:13, 19:21, 23:17), u osmom kolu grupe E ULEB Kupa.

Bila je to četvrta pobeda ekipe iz Podgorice, dok je Makedonikos upisao treći poraz.

Budućnost je nastupila bez kapitena i najboljeg igrača Dejana Milojevića, kojeg je u prvom poluvremenu odlično zamenio Amerikanac Ejsi Erl. Posle izjednačene igre u prvoj četvrtini, ulaskom Gavrila Pajovića Budućnost je zaigrala znatno bolje i serijom 11:2 u 18. minutu došla do 10 poena prednosti (39:29).

Ovog puta "plavi" su u drugom poluvremenu uspešno čuvali prednost, a u poslednjoj četvrtini čak su je i povećali. Za to je najzaslužniji bio večeras izuzetno raspoloženi Mladen Šekularac.

*****

Atlas - Keln 86:89

Beograd, 13. januar 2004 - Ekipa beogradskog Atlasa poražena je na svom terenu od nemačkog Rajn Energi Kelna rezultatom 86:89. Domaćini su vodili tokom većeg dela utakmice, posle tri četvrtine imali su prednost od 76:66, ali su u završnici platili danak neiskustvu. Vuksanović je u poslednjim sekundama susreta imao šansu da trojkom izbori produžetak, ali je sve ostalo samo na pokušaju.

Najefikasniji u ekipi domaćina bio je pomenuti Vuksanović sa 28 poena, a u ekipi iz Nemačke Gerit Hamink sa 24 poena.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu