<< Nazad



 

 

Vojvodina - Partizan 96:81

Novi Sad, 11. januara 2004. (Beta) - Košarkaši Vojvodine pobedili su večeras u Novom Sadu beogradski Partizan sa 96:81 (11:16, 22:23, 16:21, 47:21) u derbi utakmici 12. kola Efes Prve lige Srbije.

Ovo je zvaničnom prvaku Partizanu prvi poraz u šampionatu, ali on je ipak zadržao čelnu poziciju na tabeli. Vojvodina je sada treća na tabeli prve lige Srbije.

Najzaslužniji za pobedu Novosađana bio je reprezentativac SCG Milan Gurović sa 36 poena, dok je Stjuart Kibu imao 19.

U redovima Partizana najefikasniji bili su Dušan Kecman i Džerald Braun sa po 15 poena.

Partizan je vodio tokom gotovo čitave utakmice, ali nije uspeo da izdrži furiozni tempo domaćina u poslednjoj četvrtini.

Vojvodina je u završnih 10 minuta napravila seriju od 21:0 i došla u veliku prednost. Tada se razigrao Gurović, koji je u prvom poluvremenu postigao samo sedam poena.

"Crno-beli" nisu imali dobru organizaciju napada, a niko od bekova nije bio razigran.

Četiri i po minuta pre kraja isključen je trener Partizana Duško Vujošević.

Trener Vojvodine Nikola Lazić izjavio je posle pobede nad Partizaznom da je njegova ekipa večeras pokazala da može ravnopravno da se nosi i sa najkvalitetnijim timovima.

"Iako ovaj meč nije imao takmičarski značaj, pokazalo se da možemo da odigramo ravnopravno i sa najkvalitetnijim ekipama i da imamo snage da savladamo šampiona. Celu utakmicu smo odigrali napadački i na visokom nivou, ali smo tek podizaanjem kvaliteta odbrane u nastavku došli do značajnog trijumfa", rekao je Lazić na konferenciji za novinare.

Košarkaš Vojvodine Milan Gurović ocenio je večerašnji duel kao najbolju ovogodišnju igru njegove ekipe.

"Izvanredna utakmica i naša zaslužena pobeda u najkvalitetnijem meču sezone. U nastavku smo poboljšali igru u odbrani, i uz dobar skok i dosta presečenih kontranapada stigli smo do ubedljivog trijumfa", rekao je Gurović.

Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je da je Vojvodina zasluženo pobedila, ukazujući da su Novosađani nadvisili njegove igrače u svim elementima igre.

"U poslednjoj četvritini nismo imali rešenje za zonu Vojvodine, koja je i u skoku bila dominantna, a sa tri vezane trojke u finišu je došla do značajne prednosti", kazao je Vujošević, koji nije želeo da komentariše svoju isključujuću tehničku grešku u finišu, dodajući da "kriterijumi suđenja kod nas nisu jednaki za sve".



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu