<< Nazad



 

 

Vladimir Vermezović novi trener Partizana

Vladimir Vermezović (FOTO: partizan.co.yu)

Beograd, 6. januara 2004. (Beta) - Novi trener beogradskog fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vermezović izjavio je danas da će osim osvajanja jednog trofeja u ovoj sezoni pokušati da napravi smenu generacija i stvori novi tim za uspešne nastupe u Evropi.

"Od kako se bavim trenerskim poslom spremam se za ovaj trenutak. Očekujem da ove godine ostvarim ono što Partizan, kao veliki klub, postavlja kao cilj - osvajanje jednog trofeja. Verujem da ću uz podršku igrača i armije navijača to i uspeti", rekao je Vermezović na konferenciji za novinare, nakon što je Upravni odbor FK Partizan jednoglasno odlučio da on bude novi trener Partizana.

Vermezović će na mestu trenera zameniti Lotara Mateusa koji je u decembru napustio Partizan i preuzeo reprezentaciju Mađarske.

Novi trener Partizana od igrača će zahtevati maksimalnu disciplinu i odgovornost na terenu i van njega.

Sudeći prema današnjim izjavama novog trenera i čelnika Partizana, klub sa Topčiderskog brda neće tražiti ekstra pojačanja pred nastavak sezone, ali će iz mlađih pogona i iz Teleoptika (Partizanova filijala) u prvi tim postepeno ubacivati nove igrače.

"Ekipa koja je ove godine ušla u Ligu evropskih šampiona nisu potrebna nova pojačanja. To je najjača ekipa na ovom prostoru", rekao je Vermezović i zahvalio Mateusu što je ostavio ekipu u odličnoj atmosferi.

"Moramo da napravimo smenu generacija i formiramo tim za Evropu. Uz zadatak da osvojimo bar jedan trofej, cilj je i da se afirmiše nekolicina mlađih igrača, koji će postepeno ulaziti u prvi tim", rekao je Vermezović.

Na pitanje šta bi smatrao ličnim neuspehom, Vermezović je odgovorio: "Ako Partizan ne bude napredovao".

Posle sednice UO, predsednik Partizana Ivan Ćurković rekao je novinarima da je Vermezović bio "najbolji kandidat" i istakao da novi trener Partizana "ima punu podršku celog kluba".

"Kada klub stane iza svog trenera uspesi ne izostaju", rekao je predsednik Partizana.

Ćurković je podvukao da Vermezović ima "mnogo aduta" za mesto trenera Partizana, potencirajući njegovu "ambiciju, znanje, energiju i odgovornost".

"Preporučila ga je i njegova odanost Partizanu od malih nogu", rekao je Ćurković i dodao da će nedostatak iskustva Vermezovića u trenerskom poslu biti nadomešten "velikim iskustvom tima".

Vermezović je rođen 1963. godine. Za prvi tim Partizana debitovao je 1981. godine. Posle Partizana igrao je u Španiji u Sportingu iz Hihona i Salamanki, a potom u grčkom Panioniosu i nemačkom Hanoveru.

Trenerski posao započeo je u srpskoligašu Teleoptiku, koji je zapravo Partizanova filijala.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu