<< Nazad



 

 

Zvezda - Vojvodina 108:101

Novi Sad, 27. decembra 2003. (Beta/Tanjug) - Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća pošto su večeras u Novom Sadu posle produžetka pobedili Vojvodinu sa 108:101.

U regularnom delu meča bilo je 88:88 (21:21, 24:17, 15:29, 28:21), a "crveno-beli" su produžetak dobili sa 20:13.

Tokom prvog poluvremena utakmica je uglavnom bila ravnopravna, Crvena zvezda je kontrolisala igru i držala minimalnu prednost, koja je na poluvremenu iznosila 45:38.

U nastavku, Vojvodina je zaigrala agresivnije u odbrani, a u napadu je preko raspoloženih Ištvana Nemeta i Dragana Ćeranića uspela da dostigne prednost "crveno-belih". Najveća razlika u korist Novosađana je dva minuta pre kraja treće deonice iznosila devet poena - 65:56.

U poslednjoj četvrtini, Crvena zvezda je iz minuta u minut stizala prednost Vojvodine, da bi na tri minuta pre kraja i povela (80:78). U tim momentima Vojvodina je ostala bez Ištvana Nemeta koji je prilikom jednog šuta nezgodno doskočio, povredio se i do kraja se nije vraćao u igru.

U poslednjem minutu u penal završnici igrači obe ekipe bili su uspešni, a Zvezda je do minimalne prednosti došla devet sekundi pre kraja trojkom Igora Rakočevića.

Nakon toga prekršajem je zaustavljen Milan Gurović, koji je iskoristio jedno slobodno bacanje za, ispostavilo se na kraju, konačnih 88:88, pošto poslednji napad "crveno-belih" nije realizovao Norman Ričardson.

Crvena Zvezda je u produžetak ušla bez prethodno povređenog Milana Dozeta i Igora Rakočevića zbog pet ličnih penala, a košarkaši i jedne i druge ekipe bili su optrećeni velikim brojem ličnih grešaka.

Utakmicu je u produžetku rešio do tada malo zapaženi Čedomir Vitkovac, koji je najpre postigao četiri vezana poena, a trojkom u poslednjem minutu i potvrdio pobedu svoje ekipe.

Posle utakmice trener Crvene Zvezde Zmago Sagadin izrazio je zadovoljstvo prikazanom igrom u većem delu utakmice, osim u trećoj deonici za koju je rekao daje predstavljala "crnu rupu u igri njegove ekipe".

"U tom delu utakmice smo dozvolili Vojvodini da se razigra i vrati u meč. Mislim da smo generalno ipak bili bolji u većem delu utakmice i zasluženo pobedili", rekao je Sagadin.

Trener domaćih Nikola Lazić čestitao je Crvenoj Zvezdi na pobedi i ocenio da je izlazak Ištvana Nemeta poremetio igru njegove ekipe.

"U tom momentu pojavili su se problemi u organizaciji naše igre, nismo se dobro kretali u napadu, što je Zvezda iskoristila", ocenio je Lazić.

Dvorana: SPC "Vojvodina". Gledalaca: 2.500. Sudije: Jokić iz Beograda i Nešković iz Kraljeva.

CRVENA ZVEZDA: Jeretin, Nešković 11, Dozet 15, Rakočević 16, Miljković 2, Ričardson 8, Bjelica 5, Đurić 17, Dragojlović 3, Bogdanović 10, Vitkovac 7, Radivojević 16.

VOJVODINA: Kitanović, Milošević, Nemet 13, Radonjić 2, Šuput 24, Kibu 8, Savanović 4, Vukas, Ćeranić 20, Cvetković 2, Čanak 8, Gurović 18.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu