<< Nazad



 

 

Refleks - Budućnost 82:70

Novi Sad, 27. decembra 2003. (Beta) - Košarkaši beogradskog Refleksa plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su večeras u Novom Sadu savladali podgoričku Budućnost sa 82:70 (18:20, 17:16, 31:11, 16:23).

Podgorička ekipa je vodila tokom čitavog prvog poluvremena, koje je rešila u svoju korist rezultatom 36:35. Međutim, početkom treće četvrtine igrači Refleksa zaigrali su daleko angažovanije i serijom 21:5 potpuno preokrenuli rezultat u svoju korist.

Do kraja utakmice branioci trofeja Kupa Radivoja Koraća su rutinskom igrom održavali prednost od desetak poena razlike.

Posle utakmice trener Refleksa Vlade Đurović izrazio je nezadovoljstvo igrom svoje ekipe u prvom poluvremenu, posebno apostrofirajući slabu igru spoljnih igrača.

"Igrali smo ispod očekivanja, sa slabim procentom šuta spolja i samo zahvaljujući visokim igračima uspeli smo da ostanemo na putu da odbranimo trofej. Utakmica je bila važna i teška, i zbog toga nisam uspeo da odmorim najbolje igrače i sačuvam ih za finale", rekao je Đurović na konferenciji za novinare.

Trener Budućnosti Miodrag Baletić izjavio je da je njegova ekipa bila hendikepirana, jer nekolicina igrača iz prve postave nije trenirala tokom čitave nedelje zbog bolesti.

"Imao sam na raspolaganju mali broj igrača, za razliku od Železnika koji je imao dovoljno igrača da održi visok ritam tokom celog susreta. Poseban problem predstavlja činjenica da pojedini igrači ponavljaju iz utakmice u utakmicu iste greške", ocenio je Baletić, dodajući da su njegovoj ekipi neophodna pojačanja ispod koša i na spoljnim pozicijama.

Dvorana: SPC "Vojvodina". Gledalaca: 2.000. Sudije: Janošević iz Beograda i Vojinović iz Nikšića.

REFLEKS: Popović 9, Frimen 7, Zoroski 12, Stefanović, Jorović 5, Ivić, Vasić, Kristović, Mandić, Plisnić 14, Aškrabić 17, Fridel 18.

BUDUĆNOST: Minić, Pajević 11, Popović, Šekularac 6, Bulajić, Maraš, Koljević 18, Rakočević, Stenli 10, Milojević 20, Erlšo, Marjanović 5.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu