<< Nazad



 

 

Čavić i Erdelji sportisti godine

Laureati: Silvija Erdelji i Milorad Čavić

Beograd 27. decembar (Tanjug) - Plivač Milorad Čavić i stonoteniserka Silvija Erdelji proglašeni su za najbolje sportiste u 2003. godini u izboru Olimpijskog komiteta Srbije i Crne Gore (OKSCG).

Za najbolju mušku ekipu proglašena je nacionalna vaterpolo reprezentacija, dok u konkurenciji ženskih ekipa četvrti put zaredom nagrada nije dodeljena.

Prema odluci Predsedništva OKSCG svetski rekoreder na 100 m leptir stilom, Čavić, bio je uspešniji od košarkaša Predraga Stojakovića, vaterpolista Vladimira Vujasinovića, Danila Ikodinovića, Aleksandra Ćirića i Aleksandara Šapića, odbojkaša Andrije Gerića, atletičara Dragutina Topića, stonotenisera Slobodana Grujića i Aleksandra Karakaševića, boksera Nikole Sjekloće i bicikliste Ivana Stevića.

Osvajač dve bronzane medalje na prvenstvu Evrope u Nemačkoj, Erdelji, nadmašila je atletičarku Oliveru Jevtić, džudistkinju Maru Kovačević, stonoteniserku Anu Mariju Erdelji i skijašicu Jelenu Lolović,

Protivkandidati nacionalnom vaterpolo timu, koji je u ovoj godini odbranio titulu prvaka Evrope u Sloveniji i osvojio bronzanu medalju na prvenstvu sveta u Španiji, bili su jedino "plavi" odbojkaši.

U prisustvu brojnih gostiju na proslavi "Dana OKSCG" u beogradskom hotelu Interkontinental nagrade laureatima je uručio predsednik OKSCG Dragan Kićanović.

"U godini na izmaku naši sporisti su ostvarili izvanredne rezultare i obezbedili 53 'vize' za Olimpijske igre u Atini. Očekujemo da ta cifra do početka najvećeg sportskog takmičenja bude nadmašena i da u Atini nastavimo kontinuitet osvajanja medalja i u pojedinačnim i u ekipnim sportovima", rekao je Kićanović.

Vlasnik jedinog svetskog rekorda u istoriji nacionalnog plivačkog sporta, Čavić, nije prisustvovao dodeli nagrada, ali je poručio "da se vredno priprema za nove sportske izazove, od kojih bi kruna trebalo da bude odličje na Olimpijskim igrama".

Erdelji je naglasila da priznanje OKSCG za nju predstavlja veliku čast i dodatnu motivaciju za dalji rad na usavršavanju, izrazivši uverenje da vredni rezultati na međunarodnim takmičenjima tek predstoje.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije i Crne Gore Aleksandar Šoštar je primajući nagradu u ime "plavih" vatrepolista naglasio da je protekla sezona bila jedna od najuspešnijih u tom našem trofejnom sportu.

"Ovo priznanje nas obavezuje da vrednim radom u narednoj, olimpijskoj godini, obradujemo javnost medaljom iz Atine", dodao je Šoštar.

Specijalno priznanje -Trofej Međunarodnog olimpijskog komiteta "Izuzetnost u sportu" - pripalo je našem proslavljenom košarkašu Vladu Divcu.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu