<< Nazad



 

 

Crvena zvezda - Partizan 105:99

Novi Sad, 26. decembra 2003. (Beta) - Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale kupa Radivoja Koraća pošto su večeras u Novom Sadu posle produžetka pobedili Partizan sa 105:99.

U regularnom delu meča bilo je 90:90 (25:17, 19:24, 29:23, 17:26).

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Igor Rakočević sa 29 poena, dok je Norman Ričardson imao 13, a Luka Bogdanović 12.

Najefikasniji u Partizanu bio je Frederik Haus sa 41, dok je Đuro Ostojić imao 18, a Džerald Braun 15 koševa.

Partizan je dobro počeo utakmicu i u trećem minutu "crno-beli" su vodili sa 7:0, da bi na isteku osmog minuta prednost iznosila 11 poena. Do kraja prvog dela susreta, Crvena Zvezda je uspela da uhvati priključak i na odmor se otišlo rezultatom 44:41.

Tokom većeg dela drugog poluvremena Partizan je održavao prednost, koja je nekoliko puta iznosila i više od 10 poena. U samom finišu utakmice Crvena Zvezda je, međutim, uspela da dostigne prednost rivala a minut i 10 sekundi pre kraja trojkom Normana Ričardsona i da stigne do prvog vođstva na meču 90:89.

Odmah u sledećem napadu Haus je napravio petu ličnu grešku, ali Čedomir Vitkovac nije pogodio za tri poena u sledećoj akciji.

Kapiten Partizana Ostojić bio je zatim fauliran, ali je iskoristio samo jedno slobodno bacanje za konačnih 90:90, jer u poslednjem napadu "crveno-belih" Aleksandar Đurić i Mirko Bjelica iz povoljnih situacija nisu poentirali.

U produžetku je Crvena Zvezda pokazala više koncentracije u napadu i angažovanja u odbrani i taj deo utakmice dobila sa 15:9.

"Crveno-beli" su meč završili sa četvoricom igrača na parketu, jer su zbog pet ličnih grešaka preostali košarkaši bili van igre.

Posle utakmice trener Crvene Zvezde Zmago Sagadin izjavio je da je dobro predvideo da će pobednika odlučiti bolji skok.

"Plašili smo se dominacije Partizana u skoku, ali ispostavilo se da smo u tom segmentu bili bolji od njih. U derbijima kao što je ovaj najvažnije je zadržati mirnu glavu, a moji igrači su u tome uspeli", rekao je Sagadin na konferenciji za novinare.

Trener Partizana Duško Vujošević čestitao je rivalu na pobedi i ocenio da njegova ekipa nije izdržala breme favorita.

"U mojoj ekipi jedino je Haus igrao, dok ostali nisu uspeli da ga prate. U više navrata smo imali prednost koju nismo umeli da sačuvamo, dok je Zvezda večeras imala raspoloženog Rakočevića koji je razigravao saigrače i poentirao u najvažnijim momentima", rekao je Vujošević.

*****

Troje teže povređenih u neredima isred novosadskog Spensa

Novi Sad, 27. decembra 2003. (Beta) - Desetoro građana i desetak policajaca primljeno je sinoć u novosadski Urgentni centar, nakon nereda koji su izbili pre košarkaške utakmice Crvena Zvezda - Partizan.

Dežurni lekar Miroslav Ilić rekao je novinarima u Urgentnom centru da je od deset građana troje teže povređeno, ali im je ukazana medicinska pomoć i nalaze se van životne opasnosti.

Lekar je rekao da je troje teže povređenih "izbodeno nožem" navodeći da se najverovatnije radi o građanima Novog Sada koji nisu imali nikakve veze sa utakmicom, već stanuju u blizini "Spensa" u kojem se igrala utakmica.

Reporter Bete je video da je oko 22.30 u Urgentni centar ušlo i desetak povređenih policajaca, a doktor Ilić je rekao da su policajci bili "dobro opremljeni" i da su njihove povrede lakše.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu