<< Nazad



 

 

"Plavi" na EP bez Nedeljka Jovanovića i Dragana Škrbića

Veselin Vujović

Beograd, 22. decembra 2003. (Beta) - Selektor rukometne reprezentacije Srbije i Crne Gore (SCG) Veselin Vujović rekao je danas da nije pozvao jednog od najiskusnijih igrača Nedeljka Jovanovića (32), jer smatra da nije spreman da odigra osam utakmica na Evropskom prvenstvu.

"Svi igrači koji nisu pozvani smatraju da sam loš čovek, a oni koji su na spisku da nisam. Nemam nameru da atmosferu koja je pozitivna i afirmativna, okrećem u drugom pravcu", kazao je Vujović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, što se tiče Jovanovića postoji samo jedna verzija, po kojoj je on razgovarao sa ovim igračem španskog Portlanda posle utakmice u Beogradu i kada mu je rekao da mu ne treba neko ko može da odigra samo jedan, ili dva meča na šampionatu.

"Kvalitet Nedeljka Jovanovića nije sporan, sporna je fizička pripremljenost. Nikada nisam delio igrače na mlađe i starije i to dokazuje ovaj spisak. Smatrao sam da smena generacija treba da sačeka, jer na Evropskom prvenstvu u Sloveniji treba da se plasiramo na Olimpijske igre u Atini", istakao je Vujović.

Selektor reprezentacija SCG smatra da na šampionatu neće biti slabih reprezentacija i da 90 odsto ekipa koje će igrati očekuje da osvoje medalju.

"Nastojaćemo da odigramo najbolje što možemo, a ukoliko naš kvalitet bude takav da zaslužimo medalju, mi ćemo je osvojiti. Sigurno je da će svi igrači 'ostaviti dušu' na parketu, da bi postigli što veći uspeh", kazao je Vujević i dodao da će svakom ko sada može da garantuje medalju rado ustupiti svoje mesto.

Selekcija SCG na Evropskom prvenstvu u Sloveniji takmičiće se u grupi D, u Kopru, sa reprezentacijama Francuske, Nemačke i Poljske.

Zbog obaveza reprezentativaca u klubovima pripreme "plavih" počeće 2. januara u Beogradu, a zbog povreda neće doći kapiten Dragan Škrbić i Nebojša Golić.

Selektor Veselin Vujović odlučio je da na pripreme pozove 20 igrača i to su:

golmani: Dejan Perić, Arpad Šterbik, Dane Šijan,

krila: Vladan Matić, Dragan Sudžum, Marko Ćuruvija, Žikica Milosavljević i Nenad Maksić,

pivotmeni: Ratko Nikolić, Vladimir Mandić, Ratko Đurković,

bekovi: Ivan Lapčević, Marko Krivokapić, Branko Kokir, Nikola Eklemović, Danijel Anđelković, Goran Đukanović, Vladimir Petrić, Blažo Lisičić i Milorad Krivokapić.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu