Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Privedeni radnici EDB-a zbog primanja mita

Beograd, 16. decembar 2003. godine - Kriminalistička policija Sekretarijata unutrašnjih poslova (SUP) u Beogradu privela je istražnom sudiji četvoricu radnika "Elektrodistribucije Beograd" (EDB) zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo primanja mita, kao i Vladu Novakovića (54) iz Beograda zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljene trgovine i davanja mita, saopštio je juče beogradski SUP, a prenosi agencija Tanjug.

Istražnom sudiji privedeni su rukovodilac pogona EDB-a Radoslav Ljubović (60), sef službe u EDB Dušan Mesarović (43), šef službe za trafo-stanice Dragoljub Radulović (59) i energetičar za objekte EDB Milorad Stančić (42).

Lažno se predstavljajući, Vlado Novaković je od februara do decembra 2002. godine, prilikom izgradnje elektroenergetske mreže u naselju Batajnica, za potrebe 63 domaćinstva, organizovao izradu plana, projektne dokumentacije, podnošenje zahteva i dobijanje saglasnosti za izgradnju energetske mreže i za posredovanje i materijalne troškove od građana Ulice Sedma nova u Batajnici uzeo novac u iznosu od 85.480 maraka.

Od te sume, 57.990 maraka potrošeno je za izgradnju elektroenergetske mreže i druge usluge, Novaković je za sebe uzeo 19.490 maraka, dok je ostatak podelio rukovodiocima EDB-a. Tako je Mesaroviću dao 3.000, Ljuboviću i Raduloviću po 2.000 i Stančiću 1.000 maraka, kako bi oni u okviru svojih službenih ovlašćenja ubrzali postupak izgradnje i puštanja mreže u rad, navodi se u saopštenju SUP-a.



Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu