<< Nazad



 

 

Snežana Kostić vicešampionka Evrope

Beograd, 14. decembra 2003. (Beta) - Atletičarka Srbije i Crne Gore (SCG) Snežana Kostić osvojila je srebrnu medalju u konkurenciji juniorki na Evropskom prvenstvu (EP) u krosu, održanom danas u Edinburgu.

Kostićeva je stazu dužine 4,520 metara pretrčala za 15 minuta i 57 sekundi, zaostajući za prvoplasiranom Inom Poluškinom iz Letonije za 25 sekundi.

Na EP u krosu u Edinburgu trčala je i atletičarka SCG Olivera Jeftić, koja je zauzela šesto mesto u konkurencihji seniorki. Ona je stazu od 6.595 metara prešla za 22 minuta i 45 sekundi.

Pobedila je Pola Redklif vremenom 22,04.

Snežana Kostić: Očekivala sam uspeh u Edinburgu

Beograd, 14. decembra 2003. (Beta) - Atletičarka Srbije i Crne Gore Snežana Kostić izjavila je da je očekivala uspeh na Evropskom prvenstvu (EP) u krosu održanom danas u Edinburgu, gde je zauzela drugu poziciju u juniorskoj konkurenciji.

"Zaista mi je drago zbog trke, ali moram da priznam da sam ovo očekivala. Obećala sam da ću se vratiti na pravi način na atlesku scenu i to sam ovom medaljom i uradila", istakla je Snežana Kostić u izjavi Radio televiziji Srbije.

Kostićeva je stazu dužine 4,520 metara pretrčala za 15 minuta i 57 sekundi, za 25 sekundi sporije od prvoplasirane Ine Poluškine iz Letonije. Treće mesto osvojila je Britanka Šarlot Dejl, koja je zaostala za atletičarkom SCG sedam sekundi. Veliki uspeh postigla je i najmlađa učesnica trke juniorki, 15-godišnja Azra Eminović, koja je osvojila sedmo mesto, zaostavši samo 16 sekundi za osvajačicom bronzane medalje.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu