Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

UNMIK-u predata 44 tela kosovskih Albanaca iz grobnice u Batajnici

Merdare, 5. decembar 2003. godine - Predstavnici Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju predali su juče zvaničnicima UNMIK-a posmrtne ostatke 44 Albanca sa Kosova i Metohije, ekshumiranih u masovnoj grobnici u Batajnici.

Šef Biroa za kidnapovana i nestala lica Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Gvozden Gagić rekao je da su tela 44 kosovska Albanca ekshumirana u masovnoj grobnici u Batajnici identifikovana na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu, i da su u procesu identifikacije pored srpskih patologa učestvovali i UNMIK-ovi eksperti za identifikaciju. Ova tela prebačena su u Orahovac gde će na Institutu za obdukciju ponovo biti obavljena identifikacija, a zatim će biti predata rodbini.

Tela 44 kosovska Albanca potiču sa različitih lokacija na Kosovu i Metohiji, a Koordinacioni centar do sada je predao UNMIK-u ukupno 194 tela, dok su u procesu identifikacije još 630 tela.

Primopredaji posmrtnih ostataka u Merdaru pored predstavnika Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju i UNMIK-a, prisustvovalo je i oko stotinu članova porodica nestalih kosovskih Albanaca.



Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu