<< Nazad



 

 

Partizan i Porto najavljuju ofanzivu

Detalj sa beogradskog duela Partizana i Porta

Beograd, 26. novembra 2003. (Beta) - Fudbaleri beogradskog Partizana večeras u Portu igraju za opstanak u evropskim takmičenjima, a njihov protivnik Porto pokušaće da pobedom obezbedi mesto koje vodi u nastavak takmičenja u Ligi šampiona.

"Ne želimo da čekamo i zavisimo od rezultata utakmice Olimpik Marsej-Real Madrid. Želimo da pobedimo i obezbedimo mesto koje vodi u nastavak takmičenja. Tri četvrtine večerašnje utakmice uopšte neću razmišljati o rezultatu u Marseju, ali ako tamo bude pozitivan rezultat po nas, onda u poslednjim minutima naše utakmice možemo da igramo i nerešeno", rekao je trener Porta Žoze Murinjo.

Porto je drugi u grupi sa sedam bodova, tri manje od Reala i četiri više od trećeplasiranog Olimpika. Partizan je poslednji sa dva boda. Pobeda bi Portu obezbedila plasman u drugu fazu Lige šampiona.

Portugalcima bi odgovarao i nerešen rezultat ako Real pobedi Marsej ili odigra nerešeno.

Partizan treba da pobedi ako želi da zadrži šanse za plasman u drugu fazu Lige šampiona. Nerešen rezultat zadržava šanse za osvajanje trećeg mesta koje vodi u Kup UEFA, ali samo u slučaju da Olimpik izgubi od Reala ili igra nerešeno.

O Partizanu, trener Porta Žoze Murinjo ima samo lepe reči.

"To je odličan tim. To je pokazao protiv Reala, kojeg je zamalo pobedio i protiv Olimpika u Marseju, koji je srećno došao do pobede", rekao je Murinjo.

Za večerašnju utakmicu Porto ne može da računa Sezara Peiksota, Dmitrija Alenjičeva i Nunja Valentea.

Partizan nije došao u Porto da se brani. Naprotiv, trener Lotar Mateus i igrači najavljuju borbu za svaku loptu.

"Uvek igramo da pobedimo. Tako će biti i ovde u Portu. Bilo bi besmisleno da smo došli ovde bez pomisli da možemo da pobedimo. Porto ima odličan tim. Ipak, mi smo dokazali da možemo da igramo dobar fudbal protiv velikih rivala", rekao je Mateus.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu