<< Nazad



 

 

Drama u Dramenu

Dramen, NORVEŠKA, 18. novembra (Tanjug) - Mlada fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore (igrači do 21 godine) kvalifikovala se za finalni turnir prvenstva Evrope 2004, koji će se održati krajem maja, iako je večeras u Dramenu, u revanš-utakmici baraža, poražena od odgovarajuće selekcije Norveške - 0:3 (0:3).

U prvoj utakmici, pre četiri dana u Beogradu, SCG je savladala Norvešku sa 5:1.

Na stadionu u Dramenu, u prisustvu nekoliko stotina gledalaca, susret je vodio Daglas Mekdonald iz Škotske.

Strelci: Karadas u 8. minutu iz penala, Pedersen u 43. i Muri u 48. minutu. Žuti kartoni: Karadas (Norveška), Đorđević i Mijailović (SCG).

NORVEŠKA: Obdal, Paulsen (Hof), Gaši, Orštad, Muri, Dortesen, Istas, Samuelsen (Hansen), Karadas, Ludviksen, Pedersen.

SCG: Bogunović, Cilinšek, Mijailović, Peković, Jokić, Đorđević, Stančić (Krasić), Marić (Milovanović), Novaković (Radonjić), Delibašić i Lazović.

I pored slabe, čak nedopustivo slabe igre u državnom dresu, mladi reprezentativci SCG uspeli su da obezbede učešće u završnom delu evropskog prvenstva.

Domaćin finalnog turnira biće određen ovih dana, a održaće se u jednoj od zemalja koja je izborila plasman u završnicu.

Čitavu utakmicu "plavi" su igrali podređenu ulogu. Norveška je praktično od prvog trenutka diktrirala tempo, stvarala puno prilika, ali su njeni napadači uspeli da pogode mrežu dosta nesigurnog Bogunovića samo tri puta.

Sredinom drugog poluvremena domaći su imali još nekoliko prilika da zapečate sudbinu gostiju.

Jedina svetla tačka u reprezentaciji SCG bio je kapiten Danko Lazović. On je najčešće pokušavao da ugrozi gol Obdala: uputio je 3-4 opasna šuta na gol, ali je to bilo sve što su naši reprezentativci večeras učinili u Norveškoj.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu