<< Nazad



 

 

Nišlije u osmini finala Kupa EHF

Niš, 16. novembar 2003. (politika.co.yu) - Zahvaljujući jedino kvalitetnijoj igri u finišu utakmice i odbranama Milana Kosanovića Jugopetrol Železničar se plasirao u osminu finala Kupa EHF za rukometaše Jugopetrol Železničar - ASK Riga (Letonija) 33:29 (16:17), prvi meč 31:33.

Revanš susret protiv ASK iz Rige počeo je katastrofalno loše po Nišlije. Sporoj i mlitavoj postavi "žuto-crvenih" ništa nije polazilo za rukom, a gosti su brzom igrom začas napravili vodstvo od 4:0. Držali su tu prednost od četiri gola do 16. minuta (12:8), a onda su na parket u timu domaćina izašli mladi Boban Živković, Đurić, Osmajić i Jovanović. Parirali su gostima i samo sa jednim golom minusa otišli na odmor.

U nastavku skoro da se ponovila slika iz prvog poluvremena: ponovo su gosti preuzeli igru u svoje ruke i sve do 45. minuta imali vodstvo od jednog ili dva gola. Trgli su se domaći nošeni gromoglasnim navijanjem prepunog "Čaira" tek u zadnjih desetak minuta kada su najpre preokrenuli rezultat, a onda uspeli i da steknu prednost veću nego što je bila u korist Letonaca na kraju prvog meča u Rigi (susret u Letoniji završen je rezultatom 33:31). U poslednjem minutu Nišlije su ušle sa četiri gola prednosti i taj rezultat sačuvali do kraja.

Dvorana: "Čair". Gledalaca: 1.500. Sudije: Ersan i Akman (obojica Turska). Sedmerci: Jugopetrol Železničar 3 (2), ASK Riga 6 (5). Isključenja: obe ekipe po osam minuta.

JUGOPETROL ŽELEZNIČAR: Kosanović, Živković 7 (3), Stanojević 8, Đurić 2, Mladenović 2, Pribak, Milosavljević 3, Osmajić 2, Peruničić 5, Jovanović 4, Stanković, Stevanović, Kocić.

ASK RIGA: Tihanovs, Lazdins 2 (2), Valkovskis 2, Litcis 13 (3), Kušners, Gailis 6, Serafimović 4, Ruško, Aleksej Kuzmins 2, Andrej Kuzmins, Strauns, Skabeikis.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu