<< Nazad



 

 

Poljska - SCG 4:3

"Plava" radilica Dejan Stanković i Poljak Kukelka

Beograd, 16. novembra 2003. (Beta/Tanjug) - Fudbalska reprezentacija SCG poražena je večeras u prijateljskom meču u Plocku sa 4:3 od selekcije Poljske.

Domaći su prvo poluvreme završili sa dva gola prednosti, a "plavi" su tada izgledali nezainteresovano za igru i mnogo su grešili, najviše na sredini terena, dok je odbrana slabo funkcionisala.

Kapiten Savo Milošević odigrao je danas 81. utakmicu za reprezentaciju, čime se približio na samo četiri meča od zvaničnog rekorda, koji drži legenda našeg fudbala Dragan Džajić.

On je danas imao nekoliko šansi. Prvu veliku priliku propustio je u petom minutu, kada je glavom šutirao tik pored gola.

Najbolju šansu imao je u poslednjem minutu prvog poluvremena, kada se našao sam ispred golmana, ali je loše šutirao i Jiržiju Dudeku nije bilo teško da odbrani.

Do tada uglavnom bezopasni Poljaci, koji su jedinu šansu imali u osmom minutu kada je Tomaš Hajto šutirao pored gola, veliku prednost stekli su za samo tri minuta.

U 27. minutu vezni red "plavih" kao da nije znao šta će sa loptom, do koje su došli Poljaci. Jacek Kžinovek prodro je po levoj strani i ubacio je u šesnaesterac, gde je gotovo neometano Nijeđelan ubacio u mrežu.

Samo tri minuta kasnije, ponovo je Kžinovek asistirao kroz statičnu odbranu SCG, ali ovog puta strelac je bio Rasija.

Selektor Ilija Petković izvršio je mnogo izmena u drugom poluvremenu, što je i dalo rezultata.

U 69. minutu Bošković je izveo slobodan udarac sa nekih 20 metara, a lopta se odbila od igrača u živom zidu i prevarila Dudeka za 2:1.

Taj rezultat održao se samo pet minuta. Kosovski je šutirao sa ivice šesnaesterca, a Dragan Žilić nije dobro uštopovao loptu i ona je završila u mreži.

Vođstvo od dva gola trajalo je samo četiri minuta, a zasluge za to pripale su majstoriji Vukića. On je na samoj ivici šesnaesterca, malo sa leve strane uštopovao loptu, okrenuo se šutirao u same rašlje nemoćnog golmana domaćih.

Žuravski je glavom posle kornera ponovo povratio ubedljiviju prednost, da bi Iliev u završnici iz kontre smanjio na konačnih 4:3.

Stadion: Visle. Gledalaca: 7.000. Sudija: Mihael Vajner (Nemačka). Strelci: Nijeđelan u 27, Rasija u 30, Kosovski 74. i Žuravski u 82. minutu za Poljsku, a Bošković u 69, Vukić 78. i Ilijev u 87. minutu za SCG. Žuti kartoni: Stanković i Ocokoljić (SCG).

POLJSKA: Dudek (Šamotulski), Klos, Kosovski (Goralski), Beščinski, Kukelka (Bienjuk), Žonsa, Hajto, Kžinovek, Rasija (Saganovski), Levandovski, Nijeđelan (Žuravski).

SRBIJA I CRNA GORA: Žilić, Đorđević (Malbaša), Krstajić, Šarac (Brnović), Ocokoljić (Marković), Dudić, Mladenović (Vukić), Ilić (Bošković), Stanković (Duljaj), Kovačević (Pantelić) i Milošević (Iliev).

Ranije vesti
12. novembar 2003.: Petković objavio spisak igrača za susret sa Poljacima


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu