<< Nazad



 

 

Atlas - Ljeida 93:77

Beograd, 12. novembra 2003. (Beta) - Košarkaši beogradskog Atlasa priredili su večeras iznenađenje u 1. kolu Grupe ULEB Kupa pobedivši na svom terenu špansku Ljeidu 93:77 (24:17, 25:13, 19:20, 25:27).

Atlas je večeras igrao odlično, gosti iz Španije nisu mogli da se priviknu na čvrstu odbranu i jedndotavne napade.

Atlas je vodio je tokom cele utakmice, a prednost je dostizala i plus 22 poena. Španci su pokušali da u poslednjoj četvrtini priđu preko Esteljera i došli su do minus 12 (76:64), ali je domaći tim preko hrabrog Vladimira Vuksanovića povećao prednost i na kraju ubedljivo slavio.

Najefikasniji u domaćem timu Vuksanović sa 21 poenom, dok je Zoran Majkić imao 14.

Jedini raspoloženi u timu Ljeide bio je Ej Džej Bremlet sa 32 poena.

Utakmicu je posmatralo oko 1.000 ljudi.

*****

Crvena zvezda- Šarloa 89:81

Beograd, 11. novembra 2003. (Beta) - Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu belgijsku ekipu Šarlroa 89:81 (27:14, 19:34, 22:16, 25:17) u 1. kolu Grupe C ULEB Kupa.

Pobedu su Zvezdi doneli izuzetno raspoloženi Milan Dozet koji je postigao 22 poena i centar Aleksandar Đurić, koji je osim 19 poena, odlično igrao pod oba koša i imao 14 uhvaćenih lopti.

Zvezda je odlično krenula i napravila veliku razliku. Dozet je u prvoj četvrtini postigao 12 poena, uz dve "trojke".

U drugoj četvrtini Zvezda staje, što belgijska ekipa koristi i strpljivim napadima, najpre stiže prednost Zvezde a potom dolazi i do najvećeg vojdstva od osam poena. Ipak, igrači Šarlroa prave nekoliko vezanih grešaka i Zvezda stiže prednost gostiju.

Utakmica je odlučena u poslednjoj četvrtini kada Zvezda pravi seriju od 8-0, zahvaljujući trojkama Milana Dozeta i Gorana Jeretina, ali i ofanzivnim skokovima Aleksandra Đurića.

U ekipi Šarlroa najefikasniji je bio Markus Fezon sa 20 poena.

Trener Zvezde Zmago Sagadin izrazio je zadovoljstvo pobedom na startu ULEB Kupa i dodao da će Zvezda biti rasterećena u sledećem meču protiv francuskog Gravlena.

"Krenuli smo dobro i agresivno i napravili smo razliku u prvoj četvrtini, ali smo onda pali u igri. Druga četvrtina bila je loša što je tipično za ovako mlad tim", rekao je Sagadin.

On je ocenio da će Šarlroa na gostovanju biti neugodan protivnik svim rivalma u grupi. "Smatram da ćemo se i mi Šarlroa boriti za visoke pozicije u ULEB kupu", rekao je Sagadin.

Košarkaš Aleksandar Đurić rekao je da je presudila veća koncetracija Zvezdinih košarkaša u poslednjoj deonici.

"Očekivali smo tešku utakmicu, počeli smo dobro i agresivno, ali da smo dozvolili protivniku da stigne i prestigne prednost Zvezde u drugoj četvrtini. Ipak, na kraju smo imali više koncetracije i zasluženo smo pobedili", rekao je Đurić.

Trener Savo Vučević ocenio je da je Zvezda zasluženo pobedila, jer su njeni košarkaši pokazali više upornosti u odlučujućim trenucima.

"U Beogradu je teško pobediti, bez obzira što Zvezda nije odigrala kako može. Mi smo u Beograd došli znatno oslabljeni pošto nije igrao naš glavni adut Predrag Savović", rekao je Vučević.

Najbolji pojedinac Šarlroa u večerašnjem meču Markus Fezon ocenio je da belgijska ekipa nije odigrala na svom nivou.

"Nisam zadovoljan svojom igrom, jer moja ekipa nije pobedila. Zvezda nas je slomila ritmom u poslednjoj četvrtini. Ovo je bila naša prva utakmica u Evropi, gde su ekipe mnogo kvalitetnije nego u belgijskom šamoppnatu", rekao je Fezon.

Utakmica je odigrana pred oko 2.000 gledalaca.

GRUPA D: Vervije (BELGIJA) - Refleks (Beograd, SRBIJA-CRNA GORA) 64-84 (Hervel 20 - Zoroski 24, Aškrabić 16, Plisnić 16)

GRUPA E: Budućnost (Podgorica, SRBIJA-CRNA GORA) - Ajfel Tauers 103:100 (Stenli 23, Marjanović 22, Milojević 16 - Mims 25, Robertson 22, Miliša 19)



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu