<< Nazad



 

 

Crvena zvezda - Partizan 3:0

BEOGRAD, 8. novembra 2003. - U 121. "večitom" derbiju Crvena zvezda je na svojoj "Marakani" deklasirala komšiju sa Topčiderskog brda, ekipu Partizana rezultatom 3:0 (2:0)

Iskusni fudbalski vuk, trener "crveno belih" Slavoljub Muslin dobio je taktičku bitku protiv svog kolege na Partizanovoj klupi Lotara Mateusa. Zvezda je igrala znatno pokretljivije na sredini terena sa bržom transformacijom iz defanzivne linije u polje napada. Igrači odbrane su efikasnim presingom na sredini terena anulirali prednost brzonogih napadača Partizana, dok je u napadu domaćin obilato koristio svoje najjače oružje - skok igru, i opasno ugrožavao gol "crno-belih". Dve stotine dva centimetra visoki Nikola Žigić jednostavno nije imao prepreka - njegovi čuvari, Đorđević i Vest bili su prespori i preniski za najboljeg strelca našeg fudbalskog šampionata.

"Crno-beli" su delovali ispumpano, kao da je utakmica protiv Reala ostavila traga na njihovoj motivaciji. To ni u kom slučaju ne umanjuje zaslužen trijumf momaka u "crveno-belim" dresovima.

Svoju terensku inicijativu Zvezda je krunisala već u 11. minutu. Mladenović je filigranski preciznim pasom uposlio Žigića, koji je pobegao Taribu Vestu i sa 15 metara nogom (?!) pogodio levi ugao gola heroja dvomeča sa Realom Đorđa Pantića.

Osam minuta pre odlaska na odmor 2:0! Milan Dudić je poveo kontranapad Zvezde, Marko Perović se poput gromade stuštio levom stranom i neočekivano, umesto da centrira prema Žigiću, snažno šutirao u bliži ugao gola. Pantić je uhvaćen u raskoraku i lopta se zakoprcala u mreži.

Drugo poluvreme počelo je još jednom gužvom u šesnaestercu gostiju. Krivokapić je pogodio stativu, potom je još jednom šutirao iz idealne pozicije, ali je lopta neposlušno otišla pored desne stative.

U 62. minutu je postavljen i konačan rezultat susreta. Marjan Marković je iz slobodnog udarca sa desne strane poslao "balon" u šesnaesterac gostiju, Nikola Žigić je utrčao, skočio nebu pod oblake i loptu sa 10-tak metara prosto zakucao pored nemoćnog golmana Pantića.

Nezadovoljni rezultatom, navijači Partizana su na južnoj tribini počeli da lome i pale stolice. Intervenisala je Žandarmerija i brzo zavela red na tom delu stadiona.

I malo statistike: nakon 121. prvenstvenih mečeva između ova dva rivala, Zvezda ima 53 pobede, Partizan 33, dok je 35 susreta završeno bez pobednika. Odnos golova je 190:152 u korist Zvezde.

Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 50.000. Sudija: Panović (Subotica). Strelci: Žigić u 11. i 62. i Perović u 37. minutu za Crvenu zvezdu. Žuti kartoni: Mladenović, Žigić, Đorđić, M. Dudić (Zvezda), Stojanoski, Bajić, Đorđević i Duljalj (Partizan).

CRVENA ZVEZDA: Dišljenković, Marković (Đorđević), M. Dudić, Vidić, Vitakić, Šarac, Mladenović, Krivokapić, Perović (I. Dudić), Žigić, Đorđić.

PARTIZAN: Pantić, Đorđević (Čakar), Savić, Stojanoski (Radončić), Vest, Bajić, Malbaša, Duljaj, Ilić, Drulović (Radović), Iliev.

*****

Sedam povređenih, 20 privedenih

Beograd, 8. novembra 2003. (Beta) - Beogradska policija privela je večeras dvadesetak osoba zbog nereda na i oko stadiona Crvena zvezda tokom prvenstvene fudbalske utakmice između Zvezde i Partizana, rečeno je večeras agenciji Beta u policiji.

Šest osoba je privedeno zbog tuče, a 14 zbog nereda na stadionu, odnosno zbog lomljenja stolica na južnoj tribini stadiona, na kojoj se okupljaju navijači Partizana.

Navijači Partizana besni zbog poraza od 3:0 počeli su pred kraj utakmice sa "večitim rivalom" da lome stolice i bacaju ih prema terenu, nakon čega je na tribinu ušla specijalno opremljena policija i sprečila teže incidente.

Predsednik Klinike "Anlave" Slobodan Ivanović rekao je večeras agenciji Beta da je povređeno sedam osoba tokom današnjih sukoba navijača dva tima.

"Interventne ekipe Klinike 'Anlave' primile su sedam povređenih navijača. Najteže je povređen Nikola Pavlović iz Sremčice, koji je uboden nožem u stomak, ispred severne tribine, pre početka utakmice. On je zbrnut na stadionu, a zatim prebačen u Urgentni centar radi daljeg trentmana i hiruškog zahvata", kazao je Ivanović.

Prema njegovim rečima, ostale povrede nisu bile teške i dežurne lekarske ekipe su ih sanirale u improvizovanoj bolnici.

Radnik obezbeđenja na Zvezdinom stadionu Ilija Stevanov je zadobio posekotinu u predelu arkade, dok su navijači Mile Radović i Borislav Cvetković, studenti iz Beograda, povređeni tupim predmetima u predelu glave, u opštoj tuči koja je nastala na Autokomandi.

Pored njih, Zoran Anautović je povredio skočni zglob, dok su dva navijača donesena u bolnicu zbog kolapsa, usled malaksalosti.

Arhiva derbija



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu