<< Nazad



 

 

Union Olimpija - Partizan 69:67

Ljubljana, SLOVENIJA, 6. novembra 2003. (Beta/Tanjug) - Košarkaši beogradskog Partizana izgubili su večeras u Ljubljani od Olimpije 69:67 (17:16, 19:14, 16:20, 17:17) u 1. kolu Grupe A Evrolige.

Olimpija je imala samo tri raspoložena igrača - Marina Baždarića, Robertsa Štelmahersa i Smiljana Paviča, ali su oni gotovo sami izneli meč.

Partizan je sam kriv za poraz, pošto su košarkaši beogradske ekipe imali čak 14 izgubljenih lopti naspram sedam Olimpijinih.

Centar Partizana Đura Ostojić bio je najefikasniji na utakmici sa 25 poena. Osojić je odigrao odlično ceo meč.

Baždarić je postigao 22 poena, Štelmahers 21, ali je junak utakmice bio Smiljan Pavič koji je uz 17, postigao i najvažniji i odlučujući koš koji je Olimpiji doneo pobedu.

Partizan je odlično odigrao prvi deo prve četvrtine, kada je napravio seriju od 12-2. Tada je briljirao centar i kapiten Partizana Đuro Ostojić koji je postigao 10 koševa.

Međutim, "crno-beli" tada neshvatljivo padaju u igri i Olimpija dostiže i prestiže prednost Partizana, pre svega zahvaljujući izvanrednom beku Marinu Baždariću koji je postigao 11 uzastopnih poena u tom periodu.

U drugoj četvrtini, Olimpija i Partizan se smenjuju u vođstvu, ali "crno-beli" ponovo prave nekoliko grešaka u napadu, što Olimpija preko Štelmahersa, Baždarića i Smiljana Paviča koristi i na odmor odlazi sa pet poena prednosti.

Krilni centar Partizana Goran Ćakić odlično je u prvom poluvremenu zaustavio najopasnijeg igrača Olimpije, Gruzijca Vladimira Boisu koji nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

U nastavku Olimpija stiže do tada najveće prednosti od šest poena, ali Partizan stiže prednost i ponovo dolazi u vođstvo. Partizan je tek u trećoj četvrtini uspeo da postiogne prvu trojku, preko Vuleta Avdalovića, a nedugop zatim to je pošlo za rukom i Frederiku Hausu, koji je prethodno četiri puta šutirao za tri poena, ali bez uspeha.

Ipak, Ljubljančani završavaju treću četvrtinu minimalnom prednošću od dva poena 52:50.

U dramatičnoj završnici Partizan je imao šansu da pobedi, ali igrači Partizana su prokockali dva napada, a Olimpija je desetak sekundi pre kraja došla do vođstva 69:67. U poslednjem napadu Ostojić je pokušao za tri poena, ali nije bio precizan.

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je novinarima posle meča da je utakmica bila dobra i borbena, a da je presudila dekoncetracija njegovih košarkaša u napadu.

"Nedostajala nam je disciplina u napadu, jer mnogo je kada jedan igrač šutne dva od 18. Neka šutne i 17 od 18 to je previše za timsku igru. Ako hoćemo da igramo veću ulogu u ovom takmičenju moraćemo da prolijemo mnogo znoja, suza i krvi na treninzima i moraćemo da budemo koncentrisaniji", rekao je Vujošević.

Mladi trener Olimpije Sašo Filipovski rekao je da je Olimpija srećno pobedila Partizan.

"Svaki početak je težak. Igrali smo nervozno u napadu i teško nam je bilo da se borimo sa Partizanovim presingom tokom svih 40 minuta. U odbrani smo, međutim, igrali borbeno i timski i na kraju srećno pobedili dobru ekipu Partizana", rekao je 29-godišnji Filipovski.

Dvorana: "Tivoli". Gledalaca: 2.500. Sudija: Mateo (Španija), Ankarali (Turska) i Jasevičijus (Litvanija).

OLIMPIJA: Baždarić 2, Anagonije 4, Bojsa, Pavič 17, Štelmahers 21, Petrov 1, Marović, Ožbolt, Rahimić 4.

PARTIZAN: Haus 11, Kecman 10, Ostojić 25, Ćakić 2, Materić, Perović 8, Avdalović 3, Braun 8.

Prvo kolo Evrolige - sezona 2003/04

Grupa A
Olimpija (Slovenija) - Partizan (SCG) 69:67
Cibona (Hrvatska) - Po Ortez (Francuska) 72:71
Ulker (Turska) - AEK (Grčka) 75:69
Roma (Italija) - Barselona (Španija) 59:61

Grupa B
Žalgiris (Litvanija) - Panatinaikos (Grčka) 80:74 (Mića Berić 18 poena za Žalgiris)
Makabi (Izrael) - Unikaha (Španija) 88:73
Skiper (Italija) - KRKA Novo Mesto (Slovenija) 97:86 (Miloš Vujanić 13 poena za Skiper)
CSKA Moskva (Rusija) - Montepaski Sijena (Italija) 84:71

Grupa C
Idea (Poljska) - Olimpijakos (Grčka) 82:80
Taukeramika (Španija) - Efes Pilsen (Turska) 83:87
Asvel (Francuska) - Alba Berlin (Nemačka) 91:89
Pamesa Valensija (Španija) - Beneton Trevizo (Italija) 89:64



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu