<< Nazad



 

 

Miha broji kazne

Mihajlović i Mutu su ratovali na terenu

Rim, ITALIJA, 5. novembra 2003. (Beta-AP) - Trener Lacija Roberto Manćini rekao je danas da će fudbaler tog tima Siniša Mihajlović biti kažnjen zbog nesportskog gesta prema igraču Čelzija Adrijanu Mutuu, na jučerašnjoj utakmici Lige šampiona.

"Izvinjavam se u njegovo ime. Najviše mi smeta zato što je on čovek koji zaslužuje poštovanje. Pogrešio je i platiće zato što je dozvolio sebi da se iznervira", rekao je Manćini.

Mihajlović i Mutu su se tokom prvog dela meča, koji je Čelzi u gostima dobio sa 4:0, gurali i vikali jedan na drugog. Reprezentativac Srbije i Crne Gore je u jednom trenutku šutnuo Rumuna, da bi ga drugom prilikom pljunuo.

Obe stvari su promakle sudijama, ali su zato ti trenuci snimljeni i više puta su prikazivani na televiziji.

Mihajlović je ipak isključen i to u 53. minutu, ali zato što je dobio dva žuta kartona u kratkom razmaku - prvi zbog faula nad Mutuom, a drugi zbog starta nad Demijenom Dafom.

Manćini je, iako razočaran, branio svog igrača.

"Verujem da su takve reakcije uvek isprovocirane", kazao je on.

Mutu je bio iznerviran Mihajlovićevim postupkom.

"To je strašna uvreda - ponižavajuće je kada vas neko pljuje, ali interese kluba sam stavio ispred lične osvete. Mihajlović bi trebalo da prestane da igra te psihološke igre, pošto i njih gubi", rekao je je bivši igrač Parme.

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je istragu povodom ovog slučaja, koja će biti obavljena u petak.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu