<< Nazad



 

 

Hemofarm - Mons 78:71

Vršac, 4. novembra 2003. (Beta) - Košarkaši vršačkog Hemofarma večeras su na svom parketu savladali belgijsku ekipu Deksija Mons sa 78:71 (17:18, 23:13, 18:21, 20:19), u utakmici 3. kola Fiba Evropske lige.

Najbolji strelac u domaćem timu bio je Nebojša Bogavac sa 24 poena, Petar Popović je postigao 14, a Ivan Stefanović je imao poen manje.

U timu iz Belgije najefikasniji su bili Džejms Poter sa 18 i Džordž Evans sa 17 poena.

Utakmica je odigrana u dvorani "Milenijum", pred oko 2.500 gledalaca.

Hemofarm je bio bolji rival u prvom poluvremenu, a zahvaljujući dobroj odbrani i solidnoj igri u napadu Vrščani su na odmor otišli sa devet poena viška (40:31).

Početak trećeg perioda pripao je Belgijancima, koji su čak u 28. minutu izjednačili na 52:52, ali ipak u finišu te deonice vršački tim uspeva da vrati prednost od šest poena.

U poslednjoj četvrtini Hemofarm je kontrolisao rezultat i sigurnom igrom došao do druge pobede u ovom evropskom takmičenju.

U trećoj četvrtini povredio se krilni centar Vrščana Đorđe Đoko, a kako je rečeno novinarima posle utakmice Đogo je "doživeo jaču distorziju skočnog zgloba i još je neizvesno koliko će pauzirati".

*****

Vojvodina - Štraus Iskar 93:89

Novi Sad, 4. novembra 2003. (Beta) - Košarakaši NIS Vojvodine savladali su večeras na svom terenu ekipu Štraus Iskar Naharije iz Izraela, rezultatom 93:89, u 4. kolu Fiba Evrolige.

Utakmica je rešena tek posle produžetaka, u regularnom delu bilo je 76:76.

Vojvodina je vodila tokom čitave utakmice, povremeno i sa desetak poena prednosti, ali su gosti iz Izraela u poslednjem periodu uspeli da dostignu, a u finišu i prestignu vođstvo domaćih.

U poslednjem minutu Milan Gurović je najpre trojkom uspeo da stigne prednost Izraelaca, a na dve sekunde do isteka regularnog dela realizacijom dva slobodna bacanja obezbedio je produžetke svojoj ekipi.

U dodatnom vremenu igrači domaće ekipe su pokazali više koncentracije i na kraju slavili.

Najefikasniji igrač utakmice bio je centar domaćih Dragan Ćeranić sa 26 poena, uz njega, Gurović je postigao 21, a Predrag Šuput 18 poena.

U gostujućoj ekipi Beleg je bio najefikasniji sa 27 poena, dok su Kembel i Smit susret završili sa 17 koševa.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu