<< Nazad



 

 

Partizan - Real 0:0

Trojica na jednog: Figo u "crno-belom" okruženju

Beograd, 4. novembar 2003. - U utakmici 4. kola "F" grupe evropske Lige šampiona beogradski Partizan i madridski Real odigrali su bez golova.

Izuzetno sadržajno prvo poluvreme. U prvih pola sata susreta terensku inicijativu i izglednije prilike imao je Partizan. Nakon dobre akcije napadačke linije "crno-belih", Malbaša je šutirao iz povoljne pozicije, ali je loptu izblokirao Pavon. Nedugo zatim, fauliran je Luis Figo na oko 20-tak metara od gola domaćina. Slobodan udarac je izveo Roberto Karlos, bez opasnosti po gol domaćina. Tom prilikom brazilski reprezentativac je povredio mišić leve noge, pa ga je ubrzo zamenio Guti.

Malbaša se u jednom kontranapadu Partizana ponovo našao u povoljnoj poziciji, ali je šutirao pored leve stative gola golmana Kasiljasa. Agilni Ivica Iilev je u 20. minutu poveo kontranapad "crno-belih" i sa 20-tak metara uputio sjajan šut ka samom donjem desnom uglu gola. Iker Kasiljas je, međutim, fantastično reagovao i loptu izbio u korner.

Obe ekipe su u minutima koji su sledili imale po jednu idealnu priliku. Prvo se Nađ obrukao pred golom Madriđana, iako je bio potpuno sam pred golom gostiju, a onda je na drugoj strani lukavi Ronaldo ukrao loptu odbrani Partizana i krenuo prema, činilo se, nemoćnom Pantiću. Mladi čuvar mreže Beograđana sjajno je reagovao i krajnjim naporom, nogom spasao svoju mrežu. Nešto kasnije, odbrana Partizana se ponovo našla u matnoj poziciji, ali je Luis Figo, nakon kornera Bekama, bio zamalo neprecizan.

Onda slede trenuci u kojima je Ivica Iliev odigrao simultanku sa igračima Reala. Vižljasti napadač Partizana "promešao" je odbranu Madriđana, dodao petom Iliću, koji je idealno centrirao ka daljoj stativi. Andrija Delibašić je uleteo u peterac i u padu šutirao, ali je Iker Kasiljas mačijim refleksom "skinuo" loptu već viđenu u mreži. Najbolja prilika za Partizan u prvom poluvremenu.

Strasti su se uzburkale krajem prvog dela. Bekam je ušao u verbalni duel sa Nađom, a Delibašiću je u jednom vazdušnom duelu sa Elgerom pukla arkada, pa je mladi napadač Partizana bio iznesen sa terena.


Bombarder: Ivica Iliev

Početak drugog poluvremena protiče u znaku neuspelih pokušaja igrača obe ekipe da ugroze gol protivnika. Nešto konkretniji je bio odlični Iliev koji je sa 23 metra poslao pravu bombu ka Kasiljasu. Lopta je fijuknula pored desne stative.

Real preuzima inicijativu i sve opasnije ugrožava gol domaćina. Prvo Zidan izlazi sam pred Pantića, ali je golman Partizana ponovo na visini zadatka, a onda Ronaldo, iz pozicije iz koje je mogao i da šutira, greši u pokušaju da uposli Raula. Ronaldo je ponovo jedan-na-jedan sa Pantićem, ali je neravan teren u ovoj akciji bio saveznik domaćina.

Nakon dužeg vremena "crno-beli" su prešli centar igrališta, Duljaj je dodao do Ilića, ovaj je u prazan prostor izbacio hitronogog Drulovića. Iskusni srpski internacionalac prihvatio je loptu u stopostotnoj šansi, ali je njegova lopta, koja nije bila ni šut ni centaršut, praćena uzdasima publike, završila u gol-autu.

Poslednjih desetak minuta uzbuđenja pred oba gola su se smenjivala kao na filmskoj traci. Šansu meča je propustio kapiten Partizana Saša Ilić u 83. minutu kada je lako mogao da se proslavi i postane drugi "Sale nacionale" (prvi je, naravno, košarkaš Aleksandar Đorđević), ali je svojom nespretnom reakcijom devalvirao sve ono dobro što je tokom susreta učinio. Drulović je prodirao levom stranom, sjajno šutirao, Kasiljas je ispustio loptu, a Ilić je sa šest metara uspeo da promaši čitav gol. Neverica i veliko razočarenje na stadionu.

Isti fudbaler je mogao da se iskupi nekoliko sekundi pre kraja susreta. Požrtvovani Savić je gotovo već izgubljenu loptu sa desnog krila poslao u šesnaesterac Reala, Iilć je neometano šutirao sa 7-8 metara, ali je Kasiljas, poput njegovog kolege Pantića na suprotnoj strani, ove večeri bio jednostavno nesavladiv.

*****

Rekli su ...


Saša Ilić (levo, u duelu sa Bekamom)
je u 83. minutu propustio šansu
da postane novi "Sale nacionale"
(FOTO: Reuters)

Beograd, 5. novembra 2003. (Beta) - Trener fudbalera Partizana Lotar Mateus rekao je da je zadovoljan pristupom igrača u večerašnjoj utakmici sa Real Madridom, u 4. kolu Grupe F Lige šampiona, ali ne i rezultatom 0:0.

"Tužno je da se ne iskoriste onakve šanse kakve je imao Saša Ilić. Falili su nam golovi, mogli smo da izvučemo mnogo više", rekao je Mateus novinarima posle meča.

Partizan je odigrao hrabro i borbeno, a u većem delu meču "crno-beli" su bili i bolji rival od Reala. Beograđani su večeras mogli i do trijumfa protiv najskupljeg tima na svetu da je u finišu meča kapiten Partizana Saša Ilić iskoristio dve kolosalne prilike.

Mateus je istakao da su u Srbiji svi već bili zadovoljni minimalnim porazom u Madridu pre dve nedelje i kazao je da su njegovi igrači zadovoljni večerašnjim ishodom.

"Ja nisam zadovoljan rezultatom. Prustup je bio dobar, atmosfera odlična i bila bi prava šteta da sledeće godine ne igramo u Ligi šampiona", rekao je trener Partizana.

Bodom u Beogradu Real je obezbedio jedno od prva dva mesta u Grupi F i plasman u šesnaestinu finala Lige šampiona. Na tabeli grupe vode Madriđani sa 10 bodova, Porto je drugi sa sedam, Marsej ima tri, a Partizan je osvojio dva boda.

Mateus se nije složio sa konstatacijom novinara da će se Partizan boriti za treće mesto i nastavak takmičenja u Kupu UEFA.

"Porto sada ima sedam bodova i ako izgubi u Madridu, a mi pobedimo obe imaćemo osam. Rezultat u Portu me ne zanima, mene zanima samo moj tim", dodao je nemački stručnjak.

Trener madridskog Reala Karlos Keiroš rekao je da je njegov tim bio bliži pobedi, jer je imao četiri "stopostotne" prilike, naspram Partizanove dve.

"Teren je odmogao igračima, ali ih nije sprečio da odigraju dobru utakmicu sa mnogo nadmetanja i trčanja, ali fudbal je spektakl u kome se traže golovi. Njih večeras nažalost nije bilo", rekao je Keiroš novinarima.

Trener Reala je izjavio da ga ništa nije iznenadilo što se tiče Partizanove igre, jer se dobro pripremio za meč u Beogradu.

"Obe ekipe su išle na pobedu, ali je Real imao više šansi. Na kraju, nismo pobedili, ali smo ispunili cilj i plasirali se u narednu rundu. Posao, međutim, nije gotov jer želimo da budemo prvi u grupi", rekao je portugalski stručnjak.

Keiroš je istakao da je "u Beogradu sve bilo savršeno" i dodao da je publika bila sjajna.

Posle meča u Beogradu zvezda Reala Dejvid Bekam je izjavio da je njegov tim imao problema u igri, ali da će o tome razgovarati kada se vrate u Madrid.

"Utakmica je bila dobra, a teren je otežavao posao igračima", rekao je Bekam novinarima.

Napadač Partizana Ivica Ilijev ocenio je da je njegov tim u večerašnjoj utakmici bio "bolji rival".

"Mogao bih da budem zadovoljan, međutim nisam. Mogli smo da pobedimo, imali smo fantastične šanse. Igrali smo fantastično, samo su falili golovi", rekao je Ilijev televiziji B92.

On je dodao da je siguran da će Partizan posle ovog remija nastaviti takmičenje u Evropi.

*****

Liga šampiona u fudbalu, "F" grupa, četvrto kolo, Beograd, SRBIJA I CRNA GORA, 4. novembar 2003.

Partizan (Beograd, SCG) - Real (Madrid, ŠPANIJA) 0:0

Stadion: Partizana. Gledalaca: 30.000. Sudija: Kosimo Bolonjino (ITALIJA). Žuti karton: Rzasa. Crveni kartoni: - .

PARTIZAN: Pantić, Savić, Malbaša (od 19. minuta Rzasa), Vest, Bajić, Duljaj, Nađ (od 65. minuta Drulović), Ilić, Đorđević, Iliev, Delibašić (od 46. minuta Stojanoski).

REAL: Kasiljas, Salgado, Roberto Karlos (od 11. minuta Guti), Elgera, Pavon, Bekam, Zidan, Figo, Raul Bravo, Ronaldo, Raul.

STATISTIKA
Partizan
 
Real
0
Golovi
0
1
Žuti kartoni
0
0
Crveni kartoni
0
6
Šutevi u okvir gola
7
6
Šutevi van okvira gola
6
18
Prekršaji
9
4
Korneri
9
1
Ofsajdi
3
28 minuta (45%)
Posed lopte
33 minuta (55%)

GRUPA "F" - rezultati 4. kola, trenutni plasman i raspored utakmica

Porto (PORTUGALIJA) - Olimpik Marsej (FRANCUSKA) 1:0 (1:0). Strelci: Aleničev za Porto.
Partizan Beograd (SRBIJA I CRNA GORA) - Real Madrid (ŠPANIJA) 0:0

1. Real      4  3  1  0   8:3  10
2. Porto     4  2  1  1   6:6   7
3. Olimpik   4  1  0  3   7:8   3
4. Partizan  4  0  2  2   1:5   2


Peto kolo (26. novembar): Olimpik - Real, Porto - Partizan
Šesto kolo (9. decembar): Real - Porto, Partizan - Olimpik

Dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe obezbeduju ucešce u sledecoj rundi Lige šampiona, dok se treceplasirane ekipe ukljucuju u trece kolo Kupa UEFA.

Pročitajte i ...
3. novembar 2003.: Madriđani doputovali u Beograd



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu