<< Nazad



 

 

Rozenborg - Crvena zvezda 0:0

Duel Karadasa i Vidića (FOTO: AP)

Trondhajm, NORVEŠKA, 29. oktobra 2003. (Beta/Tanjug) - Fudbaleri beogradske Crvene zvezde igrali su večeras u Trondhajmu sa norveškim Rozenborgom nerešeno, 0:0, u prvoj utakmici drugog kola Kupa Uefa.

Revanš meč igraće se za mesec dana u Beogradu, gde će "crveno-beli" imati priliku da pred svojom publikom pobedom obezbede prolaz u treće kolo.

U večerašnjem meču, pred oko 13.000 gledalaca, nije bilo nadmoćnog tima, a ekipe su se smenjivale u dominaciji. Zvezda je, ipak, u drugom poluvremenu uspela da stvori dve veoma izgledne prilike za gol, koje nije iskoristlia.

Na početku prvog poluvremena Zvezda je dominirala na terenu u Trondhajmu, lakim i brzim dodavanjima, ali nije imala ni jednu ozbiljnu šansu.

Rozenborg je, pak, i u tim momentima stvarao polu-šanse - u 10. minutu Stensas je šutirao sa više od 20 metara od gola Vladimira Dišljenkovića, lopta je dodirnula nekog u odbrani Zvezde, pa je otišla iznad gola.

Nakon perioda dobre igre "crveno-belih", domaći tim je polako preuzimao inicijativu, koristeći greške protivnika u dodavanju. U 21. minutu na centaršut Basme, domaći tim je došao do solidne prilike, ali je Nemanja Vidić izbacio loptu u korner.

Usledila je odmah još jedna prilika za Rozenborg, koju je ponovo osujetio Vidić, ovoga puta izbacivši loptu iz kaznenog prostora.

U tom peridu istakli su se odbrameni igrači Zvezde, kao i mladi golman Dišljenković, koji je sigurno intervenisao u nekoliko navrata.

Možda najbolje šanse u prvom poluvremenu za ugrožavanje gola Rozenborga, Zvezda je imala u 31. minutu kada su kombinovali Milivoje Vitakić i Bojan Đorđić. Prvom prilikom, na centaršut Vidakića, Đorđić je šutirao glavom iz neposredne bilzine, ali je dobro intervenisala odbrana. Odmah potom, takođe na centaršut Vitakića, Đorđić je pokušao nogom sa ivice šesnesterca, bez uspeha.

Dobar šut ka golu Rozenborga uputio je i Marjan Marković. U 38. minutu sudija je svirao faul za Zvezdu, zbog prekršaja nad Žigićem. levo od kaznenog prostora, 20-tak metara od gola, upućen je centaršut, koji nije uspeo da zahvati Nemanja Vidić, ali se lopta odbila do Markovića koji je šutirao iz prve, uputivši loptu ka gornjem desnom uglu, za malo neprecizan.

U drugom poluvremenu, ekipe su delovale prilično ravnopravno, iako su Norvežani više puta prilazili Zvezdinom golu. Oni, međutim, nisu uspevali da ozbiljnije priprete golu Dišljenkovića.

U 48. minutu žuti karton je dobio najbolji igrač Rozenborga - Berg. Odmah posle toga domaći tim je stvorio svoju najbolju šansu za gol na čitavom meču, ali je Stensas iz neposredne blizine šutirao prilično nespretno, daleko iznad gola.

U 56. minutu, kada se činilo da će Rozenborg ponovo imati lepu priliku, Berg je pokušao da iscenira penal, a sudija je pokazao drugi žuti, što je za tog igrača značilo isključenje.

Nakon što su ostali sa 10 igrača, domaći igrači su počeli da pružaju bolju igru, dok su gosti izgledali prilično umorni. U 59. minutu u Zvezdinom šesnestercu bio je priličan haos, ali se ni igrači Rozenberga nisu snašli.

Trener beogradskog tima Slavoljub Muslin tada je odlučio da iz igre izvede Đorđića, a da uvede Sanibala Orahovca, koji je samo devet minuta nakon što je ušao prvo stvorio jednu priliku centaršutom, a potom i za malo doveo Zvezdu u vođstvo.

Orahovac je bio u prilici, usamljen pred golmanom Jonsenom, da zatrese protivničku mrežu. Jonsen je istrčao na tu loptu, Orahovac je šutirao u levi donji ugao, ali je taj šut bio neprecizan za svega desetak centimetra.

U međuvremenu, sudija je pokazao žuti karton i Dišljenkoviću, zbog odigovlačenja, što će golmana Zvezde koštati nastupa u revaš susretu u Beogradu.

Pred sam kraj susreta, sudija, međutim, nije interveniso kada je jedan igrač Rozenborga povukao Nikolu Žigića u šesnaestercu. Isti igrač imao je priliku da u 90. minutu dovede Zvezdu u vođstvo. On je bio sam isped golmana Jonsena, na oko 11 metara od gola. Čuvar mreže Norvežana je međutim sjajno inetvenisao, pa je otkolonio i tu opasnost.

Minut pre kraja, žuti karton je dobio i Ivan Dudić, koji je ušao u igru u 88. minutu umesto Marjana Markovića.

Prva utakmica drugog kola Kupa Uefa, Trondhajm, NORVEŠKA, 29. oktobar 2003. godine

Rozenborg (Trondhajm, NORVEŠKA) - Crvena zvezda (Beograd, SRBIJA I CRNA GORA) 0:0

Stadion: "Lerkendal". Gledalaca: 13.000. Sudija: Stiv Benet (Engleska). Žuti kartoni: Dišljenković, Đorđević i Ivan Dudić (Crvena zvezda), Berg (Rozenborg). Crveni karton: Berg

ROZENBORG: E.Jonsen, Basma, Hoftun, Riset, Strand (Olsen), Berg, Vinsnens, Stensas, F.Jonsen, Karadas (Storflor), Bradtbak (Sali).

CRVENA ZVEZDA: Dišljenković, Marković (Ivan Dudić), Milan Dudić, Vidić, Vitakić, Đorđević, Mladenović, Krivokapić (Milovanović), Đorđić (Orahovac), Žigić i Šarac.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu