<< Nazad



 

 

Rozenborg - Crvena zvezda 29. oktobra u Trondhajmu

Politika, 23. oktobar 2003.

Prva utakmica drugog kola Kupa Uefe Rozenborg - Crvena zvezda biće odigrana 29. oktobra u Trondhajmu sa početkom u 20 sati. Meč je trebalo da se odigra 6. novembra, ali su predstavnici norveškog kluba uputili predlog da se termin pomeri ranije, što su "crveno-beli" oberučke prihvatili. Revanš u Beogradu na programu je 27. novembra, tako da će između dva susreta proći skoro mesec dana.

- Odmah smo dali saglasnost i izašli u susret Norvežanima da se prvi meč odigra 29. oktobra. Da bi došlo do pomeranja neophodna je saglasnost klubova i nacionalnih saveza, što u našem slučaju nije predstavljalo problem, a Uefa je odredila termin koji nam odgovara - kazao je sekretar Crvene zvezde Miloš Marinković.

Crvena zvezda je 29. oktobra trebalo da odigra utakmicu u domaćem Kupu protiv Car Konstantina iz Niša u Beogradu, ali će taj meč biti odložen i odigran 12. novembra na našem najvećem stadionu.

U prvim reakcijama u stručnom timu Crvene zvezde ističu da im novi termin prvog meča protiv Rozenborga u potpunosti odgovara. Naime, sada će "crveno-beli" imati više vremena da se adekvatno pripreme za prvenstveni okršaj protiv Partizana na Marakani. Po kalendaru takmičenja "večiti" derbi je na programu 8. novembra, ali je pomeren za dan kasnije upravo jer je Zvezda trebalo 6. novembra da gostuje u dalekom Trondhajmu na severu Evrope.

Posle utakmice sa Crvenom zvezdom Rozenborgu preostaje još samo jedan susret u nacionalnom šampionatu, u kojem će četiri dana kasnije dočekati Tromso, kada će zvanično overiti 17. šampionsku titulu. U vreme revanša Norvežani će biti van takmičarskog ciklusa što bi mogla da bude značajna prednost našeg najtrofejnijeg fudbalskog kluba u borbi za prezimljavanje na evropskoj sceni. Rozenborg 9. novembra očekuje i finale Kupa Norveške, što je bio i povod da se zatraži pomeranje meča sa "crveno-belima".

- Sada imamo samo par dana na raspolaganju za organizaciju putovanja za Trondhajm, koji je od glavnog grada Norveške Osla udaljen 670 kilometara. Sigurno ćemo na dalek put krenuti u utorak, dan uoči utakmice, najverovatnije čarter letom iz Beograda. Povratak će uslediti neposredno posle završetka utakmice u Trondhajmu - najavio je direktor marketinga FK Crvena zvezda Zoran Avramović.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu