<< Nazad



 

 

Real - Partizan 1:0

Duel Duljaja i Ronalda (FOTO: Reuters)

Madrid, ŠPANIJA, 22. oktobar 2003. - U utakmici trećeg kola "F" grupe Lige šampiona ekipa beogradskog Partizana poražena je u Madridu od domaćeg Reala rezultatom 0:1 (0:1).

Naš šampion, iako oslabljen neigranjem bolesnog Taribo Vesta (stomačni virus) i povređenog Milivoja Ćirkovića, nije se obrukao u Madridu. Naprotiv. "Crno-beli" su se umešno branili, parirali Realu na sredini terena i u nekoliko navrata opasno ugrozili gol Ikera Kasiljasa.

Obe ekipe su od početka zaigrale disciplinovano u odbrani, sa presingom na sredini terena. "Crno-beli" su hrabro ušli u meč, ne dozvolivši protivniku da nametne svoj stil igre. Prepustili su prividnu inicijativu Madriđanima i iz brzih kontranapada pokušavali da učine nešto više. Tako je već u 4. minutu Žonsa probio levu stranu Realove odbrane i centrirao prizemnu loptu u šesnaesterac, ali je Ivica Iliev za korak bio sporiji.

Domaćini su vrebali grešku Partizanove odbrane i ona se dogodila u 9. minutu kada je Ronaldo ukrao loptu neopreznom Đorđeviću u šesnaesercu Partizana. Na sreću gostiju, ova prilika Reala je otišla u nepovrat.

Nakon prekršaja Žonse nad Figom u 10. minutu, slobodan udarac sa desne strane izveo je Dejvid Bekam. Lopta je pala na nogu Roberta Karlosa, ali je njegov volej sa ivice šesnaesterca završio pored desne stative gola golmana Pantića.

Brazilski reprezentativac je ponovo bio u centru pažnje tri minuta kasnije. Ovaj put je asistirao Raulu koji glavom šalje loptu pored gola Partizana.

U 22. minutu prvi žuti karton na utakmici dobija Bekam posle prekršaja nad Sašom Ilićem. Samo minut kasnije u sudijskoj beležnici se našao i Đorđević zbog preoštrog starta nad Luisom Figom.

Zinedin Zidan je u 29. minutu prvi put pobegao Igoru Duljaju, krenuo u nezadrživ solo-prodor i dodao do Ronalda, ali njegovu loptu izvrsni Pantić izbija nogom u polje. Minut kasnije golman Partizana se nije dao prevariti nakon lukavog loba Roberta Karlosa.

Kako se bližio kraj poluvremena, Real je sve više stezao obruč oko gola gostiju, ali se u tim trenucima istakao golman Pantić koji je pravovremenim istrčavanjima otklanjao opasnost nakon neugodnih centaršuteva.

Domaćini su poveli u 38. minutu. Korner je sa leve strane izveo Bekam, Figo je šutirao glavom sa desetak metara, a loptu, koja je već išla ka mreži, Raul je nedaleko od gol-linije samo malo okrznuo. Poštujući pravila igre, sudija je morao da poništi pogodak, jer je, po svemu sudeći, Raul bio u ofsajdu. Međutim, linijski sudija ništa nije mahao, tako da su "crno-beli" morali da krenu sa centra.

Kao i u prvom, i početak drugog poluvremena pripao je našem šampionu. Ofanzivu "crno-belih" najavio je solo-prodorom i snažnim šutem Iliev u 47. minutu.

Šansu utakmice Partizan je imao četiri munuta kasnije. Iliev je dobro prošao desnom stranom i idealno centrirao potpuno samom Druloviću, ali ga je u poslednjem trenutku izblokirao požrtvovani Bekam.

Real ponovo preuzima inicijativu i sve opasnije ugrožava gol ekipe iz Beograda. Prvo je Figo u 57. minutu šutem preko gola završio akciju koju je započeo Zidan a nastavio Ronaldo, a zatim je nešto kasnije Bekam na pas Ronalda izašao sam pred golmana Pantića, ali je mladi čuvar mreže Partizana odlično pokrio bliži ugao i loptu skrenuo u korner.

Brazilski duet Roberto Karlos - Ronaldo se u 70 minutu poigrao sa odbranom našeg šampiona. Ovaj drugi je neometano šutirao sa 15-tak metara, ali je lopta fijuknula tik pored leve stative Pantićevog gola.

Šansu utakmice propustio je Figo u 78. minutu, posle asistencije Bekama. Reprezentativac Portugalije se našao oči u oči sa golmanom Đorđem Pantićem, ali je poslednja prepreka pred Partizanovim golom opet bila nerešiva enigma za domaćine.

Mogao je Partizan da kruniše svoju hrabru igru u 81. minutu. Iliev je poslao pravu bombu sa 25 metara, ali je golman Madriđana Iker Kasiljas loptu iz samih rašlji skrenuo u korner.

Do kraja meča vredi zabeležiti i žuti karton Gutija zbog prekršaja nad Albertom Nađom u poslednjim sekundama susreta.

REAL (Madrid, ŠPANIJA) - Partizan (Beograd, SRBIJA I CRNA GORA) 1:0 (1:0).

Stadion: "Santjago Bernabeu". Gledalaca: 70.000. Strelac: Raul u 38. minutu. Žuti kartoni: Bekam, Guti (Real) i Đorđević (Partizan).

REAL: Kasiljas, Salgado, Roberto Karlos, Pavon (Guti), Bravo, Elgera, Zidan (Solari), Raul, Bekam, Figo, Ronaldo (Portiljo).

PARTIZAN: Pantić, Žonsa (Stojanoski), Ognjanović, Duljaj, Nađ (Čakar), Đorđević (Brnović), Malbaša, Drulović, Savić, Iliev, Ilić.

*****

STATISTIKA
Real
 
Partizan
1
Golovi
0
2
Žuti kartoni
1
0
Crveni kartoni
0
8
Šutevi u okvir gola
2
12
Šutevi van okvira gola
4
6
Prekršaji
10
6
Korneri
7
3
Ofsajdi
1
31 minut (55%)
Posed lopte
25 minuta (45%)

*****

GRUPA "F" - rezultati, trenutni plasman i raspored utakmica

Olimpik Marsej (FRANCUSKA) - Porto (PORTUGALIJA) 2:3 (1:2). Strelci: Drogba i Marlet za Olimpik, Maniče, Derlei i Aleničev za Porto.
Real Madrid (ŠPANIJA) - Partizan Beograd (SRBIJA I CRNA GORA) 1:0 (1:0)

1. Real      3  3  0  0   8:3  9
2. Porto     3  1  1  1   5:6  4
3. Olimpik   3  1  0  2   7:7  3
4. Partizan  3  0  1  2   1:5  1

Četvrto kolo (4. novembar): Porto - Olimpik, Partizan - Real
Peto kolo (26. novembar): Olimpik - Real, Porto - Partizan
Šesto kolo (9. decembar): Real - Porto, Partizan - Olimpik

Dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe obezbeđuju učešće u sledećoj rundi Lige šampiona, dok se trećeplasirane ekipe uključuju u treće kolo Kupa UEFA.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu