<< Nazad



 

 

Železnik - Crvena zvezda 0:2

Beograd, 19. oktobra 2003. (Beta) - Fudbaleri beogradske Crvene zvezde pobedili su danas kao gosti Železnik sa 2:0 (1:0) u derbiju 8. kola prvenstva Srbije i Crne Gore i tako zadržali lidersku poziciju na tabeli.

Zvezda je povela golom Radovana Krivokapića u 22. minutu, a konačnih 2:0 postavio je Milan Dudić u 63. minutu.

Zvezda je bila daleko bolji protivnik u današnjoj utakmici. Od samog početka utakmice, "crveno-beli" su krenuli ofanzivno i agresivno, ne dozvoljavajući srednjem redu Železnika da organizuje akcije.

Zvezda je došla do vodećeg gola u 22. minutu, preko Radovana Krivokapića. U akciji je učestvovao gotovo ceo navalni red Zvezde. Centrirao je Bojan Đrođić, centarfor Nikola Žigić udario je loptu glavom, golman Železnika Oliver Kvačević uspeo je samo da je odbije, a na pravom mestu bio je Krivokapić koji je sproveo loptu u mrežu.

"Ovo je moj prvi gol u prvenstvu (u dresu Zvezde). Presrećan sam zbog toga i gol poklanjam navijačima", izjavio je Krivokapić.

Zvezda je imala još nekoliko prilika za gol, a najbolju je propustio Dragan Mladenović nekoliko minuta pre vodećeg gola, ali je njegov udarac završio pored gola.

Železniku je nedostajalo trčanje i žustrina u prvom poluvremenu. Srednji red Železnika nije uspevao da dođe do lopte zbog presinga fudbalera Zvezde.

Fudbaleri iz predgrađa Beograda imali su u 37. minutu najbolju i jedinu priliku za gol. Posle slobodnog udarca, jedan igrač Železnika šutirao je glavom, ali je golman Zvezde Vladimir Dišljenković bio oprezan i izbacio je loptu u korner.

Železnik u nastavku kreće u napade, ali je bolje prilike za gol imala Zvezda. U 59. minutu Dragan Mrđa izbija iskosa u šesnaesterac Železnika, ali njegov uadrac brani Oliver Kovačević. U nastavku akcije, Nikola Žigić šutira, ali zamalo pored gola.

U 63. minutu Zvezda dolazi do drugog gola. Bojan Đorđić odlično izvodi korner, a u gužvi u šesnatestercu najbolje se snalazi Milan Dudić koji ubacuje loptu u mrežu.

U narednom minutu moglo je da bude 3:0, ali je udarac Dragana Mladenovića zaustavila stativa.

Na današnjoj utakmici igrači Zvezde dobili su sedam žutih kartona, a igrači Železnika četiri, zbog oštrih startova i nesportskog ponašanja.

Trener Zvezde Slavoljub Muslin izjavio je posle meča da je Zvezda zasluženo pobedila i dokazala da je kvalitetnija od protivnika.

"Dokazali smo da smo bolji i da smo zaslužili prvo mesto. Čestitam svojim momcima, mogli smo i ubedljivije da pobedimo, ipak najvažnija su tri boda. Nismo napravili nijednu grešku, domaćin nije stvorio nijednu šansu i zasluženo smo pobedili", rekao je Muslin.

Trener Železnika Mile Tomić izjavio je da je njegov tim možda mogao i kvalitetnije da se suprotstavi Zvezdi, ali je dodao da je Zvezda iskoristila elemente igre u kojem je najjača - ofanzivni skok.

"Čestitam Zvezdi na pobedi. Bila je korektna i solidna utakmica. Znali smo da je Zvezda jaka u ofanzivnom skoku i tu joj je teško parirati", rekao je Tomić.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu