<< Nazad



 

 

Vojvodina - Odesa 88:83

Novi Sad, 14. oktobra 2003. (Beta) - Košarkaši novosadske Vojvodine pobedili su večeras na svom terenu ukrajinsku ekipu Odesa 88:83 (30:16, 17:20, 19:20, 22:27) u prvom kolu FIBA Evrolige.

Najefikasniji u Vojvodini bili su Milan Gurović sa 25, Nenad Čanak sa 18 i Predrag Šuput sa 17 poena. U ekipi Odese najviše poena postigli su Genadij Kuznjecov 24 i Oleg Juškin 23.

Vojvodina je počela dobro večerašnji meč, napravila je prednost u prvoj četvrtini i to je bilo sve od novosadske ekipe. Košarkaši Vojvodine su posle toga pokušali invdividualnim rešenjima da povećaju prednost, ali su se takve akcije uglavnom završavale neuspešno, što su gosti iz Ukrajine uspeli da iskoriste tako da je na kraju razlika svedena na svega pet poena.

Posle utakmice trener Vojvodine Nikola Lazić rekao da je njegova ekipa odigrala loše, ali je istakao da je najvažnije da je ostvarena pobeda.

"Sve što je vredelo viđeno je u poslednja četiri minuta prve četvrtine. Ostalo je bilo veliko mučenje posebno u napoadu. Trebaće nam dosta vremena da se uigramo. Večeras smo igrali konfuzno", rekao je Lazić.

Najveće pojačanje Vojvodine u novoj sezoni, reprezentativac Srbije i Crne Gore Milan Gurović složio se sa ocenom trenera, dodajući da je Vojvodina možda malo i potcenila protivnika o kojem nije imala dovoljno informacija.

Ipak, dobro je da je na startu FIBA lige zabeležena pobeda, dodao je Gurović.

U narednom kolu Vojvodina sledeće nedelje u Atini igra protiv Marusija.

*****

Hemofarm - Anvil 71:74

Vršac, 14. oktobra 2003. (Beta) - Košarkaši vršačkog Hemofarma poraženi su večeras na svom terenu od poljske ekipe Anvil 71:74 u prvom kolu FIBA Evrolige.

U dramatičnoj završnici, Anvil je imao tri poena više, ali igrači Hemofarma nisu uspeli da postignu koš za tri poena i izjednače rezultat i tako izbore produžetke.

Jedan od razloga poraza Hemofarma leži i u lošem procentu šuta za dva i tri poena. Prema statistici, košarkaši Hemofarma šutirali su 29 puta za tri poena, a pogodili samo četiri puta.

Procenat iz igre košarkaša Hemofarma bio je samo 29 odsto, a nisu uspeli da materijalizuju čak 20 napada više.

Najefikasniji igrač Anvila i utakmice bio je Armands Skele sa 20 poena, dok su u redovima Hemofarma najviše poena postigli Bogavac i Popović po 15.

Trener Anvila Andrej Urlep rekao je da je zadovoljan pobedom posebno što su prvo kolo svog prvenstva odigrali "očajno" i ocenio da će pobeda u Vršcu puno značiti za samopouzdanje njegove ekipe.

Trener Hemofarma Aco Petrović rekao je da bolja igra u drugom poluvremenu nije bila dovoljna, a kao podatak, ne kao alibi, naglasio je i da se igrači još nisu navikli na nove "Molten" lopte, koje prosto "beže iz ruku".



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu