<< Nazad



 

 

Partizan, Jadran i Primorac u Ligi šampiona

Beograd, 12. oktobar 2003. - Podmlađena ekipa beogradskog Partizana načinila je pravi podvig na turniru održanom na plivalištu na Banjici u Beogradu, pošto je u veoma jakoj konkurenciji osvojila drugo mesto, samim tim obezbedila plasman u evropsku Ligu šampiona.

Nakon što je prošlog leta klub zbog finansijskih problema dao odrešene ruke svim svojim iskusnijim igračima da pronađu angažman u nekoj drugoj sredini, malo ko je verovao da talentovani, ali neiskusni omladinci Partizana (prosek godina 18,5, najstariji igrač ima 21 godinu) mogu da urade nešto više na kvalifikacionom turniru u Beogradu.

Međutim, oni su zabeležili četiri pobede u pet utakmica, poraženi su samo od mađarskog Vašaša nakon produžetka. Najvredniji trijumf, pravi podvig, ostvarili su u meču pretposlednjeg kola koji je direktno odlučivao o drugom mestu u grupi, protiv španske Barselone. Pobedonosni pogodak za "crno-bele" protiv tima koji u svojim redovima ima devet seniorskih reprezentativaca postigao je Đorđe Filipović tridesetak sekundi pre završetka drugog produžetka.

PRVO KOLO: Partizan - Vuljagmeni 4:2, Barselona - Triglav 13:3, Vašaš - Amersfort 16:4.
DRUGO KOLO: Partizan - Triglav 15:5, Vuljamgeni - Amersfort 10:5, Vašaš - Barselona 12:11.
TREĆE KOLO: Partizan - Amersfort 12:6, Vašaš - Triglav 11:0, Barselona - Vuljagmeni 5:4.
ČETVRTO KOLO: Partizan - Barselona 11:10, Triglav - Amersfort 4:6, Vašaš - Vuljagmeni 7:5.
PETO KOLO: Vuljagmeni - Triglav 9:5, Partizan - Vašaš 5:6, Barselona - Amersfort 11:2.

Tri predstavnika SCG

Politika, 13. oktobar 2003.

Posle drugog kruga predtakmičenja za evropsku Ligu šampiona u vaterpolu, poznato je svih 16 klubova učesnika. Naša zemlja ima čak tri predstavnika - Jadran, Primorac Jugopetrol i Partizan. Ostali učesnici su: Mladost, Primorje i Jug (Hrvatska), Honved, Vašaš i Vašutaš (Mađarska), Spartak Lukoil i Čehov (Rusija), Špandau (Nemačka), Barseloneta i Sabadelj (Španija), Olimpijakos (Grčka) i Nica (Francuska).

Zbog toga što Evropska plivačka federacija (LEN) i Italijanska vaterpolo federacija nisu uspele da se dogovore o tome kojim će se danima igrati utakmice evrokupova (Italijani tražili utorak i sredu, LEN predlagao vikend) ove sezone neće biti italijanskih klubova u međunarodnim takmičenjima.

Žreb za Ligu šampiona zakazan je za 2. novembar.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu