<< Nazad



 

 

Zvezda strogo kažnjena

Malo preterali: navijači Zvezde, popularne "delije"

Beograd, 10. oktobra 2003. (Beta) - Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije kaznila je Crvenu zvezdu sa 120.000 švajcarskih franaka zbog nedoličnog ponašanja navijača tog kluba na meču protiv danskog Odenzea, u prvoj utakmici prvog kola Kupa UEFA, objavljeno je večeras na zvaničnom sajtu UEFA.

Kako se navodi u saopštenju UEFA, navijači Crvene zvezde na gostovanju u Danskoj su pevali rasističke pesme, nedolično se ponašali na tribinama, a ubacivanjem pirotehničkih sredstava na teren prekinuli su meč na par minuta.

Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić izjavio je agenciji Beta da je njegov klub "preoštro kažnjen", ali da će prihvatiti kaznu takvu kakva jeste.

"Iskustvo mi govori da nema svrhe da se žalimo i da tu nema pomoći. Samo bi izgubili vreme, a žalbom ne bi ništa postigli. To je za nas već gotova stvar, želimo da zadržimo koncentraciju za naredne utakmice", istakao je Džajić.

Crvena zvezda je 24. septembra na gostovanju u Danskoj sa domaćim Odenzeom odigrala nerešeno 2:2, a oba gola za "crveno-bele" postigao je Nikola Žigić. Revanš meč prvog kola Kupa UEFA igra se u sredu, 15. oktobra u Beogradu.

U grupi novčano kažnjenih timova, prema poslednjoj odluci disciplinskih organa UEFA, nalaze se i dva grčka kluba - Panatinaikos i Olimpijakos, koji će morati da izdvoje 100.000, odnosno 50.000 švajcarskih franaka.

Panatinaikos i Olimpijakos su kažnjeni zbog nedoličnog ponašanja navijača i upotrebe pirotehničkih sredstava na mečevima Lige šampiona protiv škotskog Rendžersa i torinskog Juventusa.

Turski Galatasaraj je kažnjen sa 10.000 švajcarskih franaka, zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, dok je Rendžers kažnjen sa 1.000 franaka, zato što su igrači tog kluba posle meča u Atini protiv Panatinaikosa demolirali svlačionicu.

Disciplinska komisija kaznila je sa 60.000 franaka i Italijansku fudbalsku federaciju, zbog propusta u organizaciji meča protiv Velsa, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, što je prouzrokovalo nerede na tribinama.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu