<< Nazad



 

 

Igor Rakočević u starom jatu

Povratak u dres najdražih boja: Igor Rakočević (desno)

Beograd, 6. oktobra 2003. (Beta) - Košarkaški reprezentativac Srbije i Crne Gore Igor Rakočević potpisao je danas jednogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

"Drago mi je što sam se vratio u klub koji mi je u srcu, u kom sam ponikao, sa kojim sam osvojio titulu. Došao sam u Crvenu zvezdu sa željom da osvojim trofej. Zvezda je pokazala da je postala ozbiljan klub sa svojom organizacijom i sastavom tima, i da ide pravim putem, a ja sam došao da pomognem u osvajanju trofeja", rekao je Rakočević posle potpisivanja ugovora.

Reprezentativac SCG je kazao da je njegova želja da igra u NBA ligi i ocenio da ima dovoljno kvaliteta za tako nešto, ali je dodao da se ove sezone "nisu poklopile neke stvari".

Prema njegovim rečima, San Antonio je bio vrlo korektan i dozvolio mu je da raskine ugovor na njegovu incijativu.

"Želeli su da odigram još tri-četiri utakmice, pa da mi kažu koliku ću minutažu da imam. Ja više nisam hteo da čekam i odlučio sam da se vratim u Zvezdu", kazao je Rakočević, dodajući da je za njegove usluge bio zainteresovan i atinski Panatinaikos, ali da im se "ambicije nisu poklopile".

Direktor Košarkaškog kluba Igor Žeželj je je rekao da je "uprava Crvene zvezde potvrdila da je spremna da ide na najviše rezultate, a to je najmanje jedan trofej ove godine".

Pored Rakočevića, pristupnicu Crvenoj zvezdi danas je potpisao i kadetski reprezentativac Turske Emre Engin.

"Drago mi je što sam došao u veliki klub, koji će mi pomoći da napredujem u karijeri", izjavio je Engin posle potpisivanja četvorogodišnjeg ugovora.

Engin igra na poziciji centra, ima 16 godina i visok je 207 santimetara. Bio je drugi najkorisniji igrač nedavno odigranog kadetskog prvenstva Evrope, iza člana šampionske ekipe SCG i MVP - tog turnira Nemanje Aleksandrova.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu