<< Nazad



 

 

U Kardif po odbranu časti

Beograd, 6. oktobra 2003. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore (SCG) Ilija Petković saopštio je danas spisak igrača za duel sa Velsom u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (EP) 2004. godine.

"Od ove utakmice počinje odabir igrača, koji će u budućnosti činiti 'kostur' reprezentacije", rekao je Petković na konferenciji za novinare u prostorijama Fudbalskog saveza SCG.

Reprezentacija SCG nema ni teoretske šanse za plasman na EP u Portugaliji naredne godine, a prema rečima Petkovića, iako ova utakmica nema veći rezultatski značaj, ne bi bilo dobro da "plavi" ne pokažu "voljni momenat".

"Očekuje nas pun stadion u Kardifu, 70.000 ljudi, i time će naša obaveza biti veća da odgovorimo toj utakmici", naveo je Petković.

Selektor "plavih" je izrazio uverenje da će se Vels, bez obzira na pisanje britanske štampe, suprotstaviti SCG u najjačem sastavu.

"Ne verujem da će čuvati igrače za baraž, jer su poraženi u Beogradu i sigurno će želeti sportski revanš. Tri utakmice uzastopno su izgubili u kvalifikacijama i tražiće šansu da se rehabilituju pred svojom publikom", rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, za duel sa Velšanima nije mogao da računa na suspendovanog Mladena Krstajića, koji ima parne kartone, i povređene Dejana Stefanovića (ruka), Ivicu Dragutinovića (prepone) i Predraga Đorđevića (leđa i koleno).

"Bićemo hendikepirani, ali to ne sme da promeni naš odnos prema meču. Igrači koje smo pozvali imaće priliku da se dokažu, potvrde i nametnu kao kandidati", kazao je Petković.

Na pitanje novinara da objasni izostanak Siniše Mihajlovića sa spiska, Petković je rekao da Mihajlović zbog privatnih problema nije u ekipi.

"O njegovom daljem statusu moramo da sednemo za sto on i ja i da porazgovaramo u četiri oka. To je igrač za poštovanje i ne bi želeo da ga se odričem preko novina. Mi se nikoga nismo odrekli", rekao je selektor SCG.

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za večeras u hotelu "Jugoslavija", "plavi" u Kardif putuju u četvrtak, a meč protiv Velsa igra u subotu u 20.45 na stadionu "Milenijum".

Spisak igrača SCG za meč protiv Velsa:

Golmani: Dragoslav Jevrić (Vitese), Dragan Žilić (Sartid).

Odbrambeni i spoljni igrači: Milivoje Ćirković (Partizan), Slobodan Marković (Železnik), Goran Gavrančić (Dinamo Kijev), Nenad Đorđević (Partizan), Milan Dudić (Crvena zvezda), Goran Bunjevčević (Totenhem), Dragan Šarac(Crvena zvezda)

Igrači sredine terena: Dejan Stanković (Lacio), Dragan Mladenović (Crvena zvezda), Boris Vasković (OFK Beograd), Saša Ilić (Partizan), Branko Bošković (Pariz Sen Žermen), Nenad Brnović (Zeta), Zvonimir Vukić (Šahtjor Donjeck).

Napadači: Savo Milošević (Selta), Darko Kovačević (Real Sosijedad), Mateja Kežman (PSV Ajndhoven), Danijel Ljuboja (Strazbur).



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu