<< Nazad



 

 

Olimpik - Partizan 3:0

Didije Drogba (levo) je svojim golovima odlučio pobednika

Marselj, FRANCUSKA, 1. oktobra 2003. (Beta/Tanjug) - Fudbaleri Partizana doživeli su večeras prvi poraz u Ligi šampiona, pošto su u Marselju izgubili od Olimpika sa 3:0 u drugom kolu grupe F Lige šampiona.

Sva tri gola postigao je reprezentativac Obale Slonovače Didije Drogba.

Partizan je čitavo drugo poluvreme igrao sa igračem manje, pošto je u nadoknadi vremena prvog poluvremena isključen centarfor Andrija Delibašić.

On je drugi žuti karton dobio jer je italijanski sudija Domeniko Mesina procenio da je simulirao jedanaesterac. Prvu opomenu dobio je samo pet minuta ranije zbog oštrog starta.

"Crno-beli" nisu uspeli da izdrže sa igračem manje protiv Olimpika, a prva dva gola primljena su u razmaku od samo šest minuta.

Partizan je dobro počeo i bio je ravnopravan rival timu iz Marselja. Domaćin je imao blagu incijativu, ali nije uspeo da se nametne beogradskom timu. Šampion SCG imao je problema u odbrani, a nije uspevao da završava izgrađene šanse.

Nijedna ekipa nije imala izrazite šanse, ali obe su imale mnogo poluprilika. Odličan je bio golman gostiju Radovan Radaković.

Najizgledniju priliku domaćin je imao u 16. minutu, kada je Drogba šutirao iz šesnaesteraca, a lopta se odbila od noge Tariba Vesta i pogodila stativu.

U 34. minutu posle polukontre i pasa Drogba je iz prve šutirao preko gola.

"Crno-beli" su pred sam kraj prvog poluvremena imali šansu, kada je Ivica Iliev dugo držao loptu i dodao do Milivoja Ćirkovića na desnoj strani, koji je ubacio u šesnaesterac a Saša Ilić iz prvog kontakta šutirao preko gola.

U nadoknadi vremena u kazneni prostor Olimpika prodro je Delibašić i posle kontakta sa odbranom pao, a italijanski sudija Domeniko Mesina procenio je da je to simuliranje i dao mu drugi žuti karton, tako da je Partizan ostao sa 10 igrača.

Beogradski tim hrabro je počeo drugo poluvreme i brzo se našao u izglednoj prilici. Nikola Malbaša uspeo je da prođe po levoj strani i da uđe u šesnaesterac domaćih, a zatim je pored golmana dodao loptu Iliću, koji je sa desetak metara šutirao pravo u Kamela Merijema.

Nedugo potom, Ahmed Hosam - Mido je uspeo da prođe po desnoj strani, a zatim i ušao u šesnaesterac i dodao loptu Drogbi, koji je šutirao pravo u Radakovića. Lopta se odbila od golmana i preskočila ga, a reprezentativac Obale Slonovače je petom loptu ugurao mrežu.

Bio je to veliki šok za "crno-bele", jer se na trenutke činilo da će moći da izvuku bod ili čak da stignu do pobede.

Olimpik je osetio zbunjenost Partizana i nastavio je da napada, a do drugog gola stigao je posle samo šest minuta, kada je Drogba iskoristio pas sa leve strane i glavom lobovao Radakovića.

Partizan je posle toga samo odrađivao utakmicu i čekao kraj, a Olimpik je postigao još jedan gol do kraja. Posle jedne polukontre, loptu je dobio Drogba i dugo je vodio, i na kraju savladao Radakovića i ostvario het-trik.

Stadion: "Velodrom". Gledalaca: 60.000. Sudija: Domeniko Mesina (Italija). Strelac: Drogba u 62, 68. i 85. minutu.

Žuti kartoni: Mido (Olimpik), Delibašić (Partizan).

Crveni karton: Delibašić (Partizan) u 45. minutu.

OLIMPIK: Runje, Perez, Van Bujten, Meite, Eker, Marle (Fernandao), Vakušek, Merijem (Hemdani), Selestini, Mido (Sičev), Drogba.

PARTIZAN: Radaković, Ćirković (Savić), Đorđevic, Stojanoski, Vest, Malbaša, Duljaj, Ilić (Drulović), Nađ, Delibašić, Ilijev (Brnović).

*****

STATISTIKA
Olimpik
 
Partizan
3
Golovi
0
1
Žuti kartoni
2
0
Crveni kartoni
1
11
Šutevi u okvir gola
1
7
Šutevi van okvira gola
3
17
Prekršaji
13
7
Korneri
5
2
Ofsajdi
0
33 minuta (60%)
Posed lopte
21 minuta (40%)

*****

GRUPA "F" - rezultati, trenutni plasman i raspored utakmica

Porto (PORTUGALIJA) - Real Madrid (ŠPANIJA) 1:3 (1:2). Strelci: Koštinja za Porto, Elgera, Solari i Zidan za Real.
Olimpik Marsej (FRANCUSKA) - Partizan Beograd (SRBIJA I CRNA GORA) 3:0 (0:0)

1. Real      2  2  0  0   7:3  6
2. Olimpik   2  1  0  1   5:4  3
3. Porto     2  0  1  1   2:4  1
4. Partizan  2  0  1  1   1:4  1

Treće kolo (22. oktobar): Olimpik - Porto, Real - Partizan
Četvrto kolo (4. novembar): Porto - Olimpik, Partizan - Real
Peto kolo (26. novembar): Olimpik - Real, Porto - Partizan
Šesto kolo (9. decembar): Real - Porto, Partizan - Olimpik

Dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe idu u sledeću rundu Lige šampiona, dok se trećeplasirane ekipe uključuju u treće kolo Kupa UEFA.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu